De hype is voorbij, maar we gebruiken tablets nog volop.
Volledig scherm
PREMIUM
De hype is voorbij, maar we gebruiken tablets nog volop. © Jean-Pierre Jans

Dit zijn de beste tablets voor ongeveer 200 euro

De hype mag dan voorbij zijn, in menig huishouden ligt nog gewoon een tablet op de bank. Wat zijn je opties als je niet al te veel geld wilt uitgeven?

Er was een tijd dat tablets als zoete broodjes over de toonbank gingen, fabrikanten in rap tempo nieuwe modellen lanceerden en men zich massaal verwonderde over peuters die hun prentenboekjes swipeten alsof het iPads waren. ,,Die hype is echt wel over’’, concludeert Chris Broesder, redacteur van techsite Tweakers. ,,Dat vind ik helemaal niet gek. We delen tablets vaak met huisgenoten en we doen er doorgaans langer mee dan met een mobieltje.’’ Daar komt bij dat de nieuwste smartphones steeds vaker zijn voorzien van uit de kluiten gewassen schermen, waardoor de toegevoegde waarde van een tablet afneemt. Broesder: ,,De grootste smartphones hebben bijna hetzelfde formaat als de kleinste tablets van een paar jaar terug.’’

  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.