Marketplace is een dienst waarop gebruikers persoonlijke advertenties kunnen plaatsen, bijvoorbeeld als ze spullen zoeken of juist willen verkopen.
Volledig scherm
Marketplace is een dienst waarop gebruikers persoonlijke advertenties kunnen plaatsen, bijvoorbeeld als ze spullen zoeken of juist willen verkopen. © afp

Europese Commissie start formeel onderzoek naar mogelijk machtsmisbruik Facebook

De Europese Commissie (EC) opent een formeel onderzoek tegen Facebook. Het socialemediabedrijf zou misbruik hebben gemaakt van zijn machtspositie om de eigen  Marketplace te promoten. Daarmee worden concurrenten op de advertentiemarkt benadeeld en de Europese mededingingsregels overtreden, meent Brussel.

  1. Hackers klaar met ‘narcistische, rijke gozer’ Elon Musk: ‘We komen achter je aan’

    Hackers klaar met ‘narcisti­sche, rijke gozer’ Elon Musk: ‘We komen achter je aan’

    In een video die zaterdag op YouTube werd geplaatst, wordt fel van leer getrokken tegen Tesla-baas Elon Musk en zijn bitcoin-tweets. Volgens de afzender(s) - die zich voordoen als leden van de hackersgroep Anonymous, maar dat wordt door velen in twijfel getrokken - manipuleert de Zuid-Afrikaanse ceo de koersen van cryptomunten, waardoor hij ‘levens verwoest’. Ze laten Musk weten dat zijn spel nu over is: ,,Je hebt je gelijke gevonden. We komen achter je aan.”