Facebook komt met een nieuwe reactiemogelijkheid.
Volledig scherm
Facebook komt met een nieuwe reactiemogelijkheid. © Facebook

Facebook komt met ‘hart onder de riem’- emoticon

Facebook introduceert een nieuwe, tijdelijke emoticon naast onder meer het hartje, de droevige smiley en de klassieke duim. Met een smiley die een hartje knuffelt kunnen mensen iemand een hart onder de riem steken. ,,In deze coronacrisis dekken een duimpje en smiley soms gewoon de lading niet.”

Facebook, die ook een nieuwe reactiemogelijkheid introduceert op Messenger, stelt dat hun platformen ‘misschien wel meer dan ooit’ voor mensen een goede manier zijn om in contact te blijven met vrienden en familie. ,,Bovendien zien we veel mooie initiatieven oppoppen op Facebook die ondersteuning bieden tijdens deze coronacrisis. Boodschappen halen, boodschappen delen, honden uitlaten, tips voor tijdelijke thuisouders: heel Nederland helpt”, stelt het social medium in een verklaring.  

,,Deze nieuwe situatie vraagt echter ook om nieuwe reactiemogelijkheden. Want een duimpje en een smiley dekken soms gewoon niet de lading als je iemand een digitaal hart onder de riem wil steken. Of het nu gaat om iets vrolijks, iets verdrietigs of iets ertussenin.”

De nieuwe emoticons worden tijdelijk toegevoegd aan het rijtje reactiemogelijkheden. Vandaag komt die op Messenger beschikbaar, volgende week is de nieuwe smiley te gebruiken op Facebook. 

De nieuwe hart onder de riem-emoticon wordt aan het rijtje reacties toegevoegd.
Volledig scherm
De nieuwe hart onder de riem-emoticon wordt aan het rijtje reacties toegevoegd. © Facebook
De nieuwe reactie op Messenger.
Volledig scherm
De nieuwe reactie op Messenger. © Facebook
  1. Ongelooflijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Ongeloof­lijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Een man uit India is door een ongelooflijk toeval weer met zijn gezin herenigd na een vermissing van ruim twee jaar. De vader van vijf kinderen raakte door een trieste samenloop van omstandigheden de weg naar huis kwijt en kwam bijna 2000 kilometer verderop terecht. Geheel per toeval werd de man herkend op een filmpje uitgezonden op video-app Tiktok. ,,We barsten allebei in tranen uit toen we elkaar voor het eerst zagen.”