Volledig scherm
© AFP

Facebook kondigt nieuwe berichtenapp Threads aan

Facebook heeft een nieuwe dienst ontwikkeld waarmee het de strijd met concurrent Snapchat verder opvoert. De techreus kondigde de komst van berichtenapp Threads aan, een dienst die gekoppeld kan worden aan Instagramfuncties en onder meer het delen van foto’s en video’s met vrienden eenvoudiger maakt.

Via Threads kunnen gebruikers een status uploaden en beelden en video’s delen met goede vrienden. Ook kunnen berichten en Stories worden gedeeld met ‘Close Friends’ van Instagram. Die dienst werd in november vorig jaar gelanceerd.

Threads maakt een constante, automatische uitwisseling van informatie tussen gebruikers en hun Instagram-lijst van ‘hechte vrienden’ mogelijk. Als je ‘automatisch delen’ inschakelt, zal Threads regelmatig je status updaten, door je vrienden te laten weten waar je je bevindt, aan welke snelheid je je verplaatst en meer. Daarnaast kunnen gebruikers hun status ook manueel updaten: die informatie verschijnt dan in de feed bij berichten.

De app verschijnt later vandaag voor zowel Apple- als Android-toestellen.

Snapchat

De lancering van de nieuwe app betekent slecht nieuws voor Snap, het moederbedrijf van Snapchat, dat mikt op soortgelijke foto- en berichtendiensten. Het aandeel Snap verloor vandaag stevig aan beurswaarde op Wall Street.