Fortnite is niet meer te spelen na mysterieuze gebeurtenis

Paniek bij de spelers van Fortnite, het populairste spel op aarde. Na een evenement dat zich in-game afspeelde is het spel zondagavond op zwart gegaan. Er kan - op een enkele minigames na - niet meer gespeeld worden.

Dit lijkt de opmaat naar een nieuw hoofdstuk. De livestream van het spel toont niets anders dan een zwart gat met achtergrondgeluiden. Dat zwarte gat verscheen zondag ineens bij het einde van seizoen 10. 

Spelers zagen hoe een raket samen met andere raketten samenkwamen in een explosie en daarbij een meteoor in de spelwereld opslokten. Vervolgens verscheen de meteoor uit een scheur in de hemel en na de explosie die hierop volgde werd alles in het spel opgeslokt door een zwart gat.

Vanzelfsprekend schokte dit de ruim 250 miljoen spelers, die massaal naar livestreamsite Twitch trokken. Zo’n anderhalf miljoen kijkers zorgden ervoor dat de site even op zwart ging. Ook de Twitter-pagina van ontwikkelaar Epic Games staat op zwart. 

Echte paniek lijkt echter onnodig. Epic Games heeft niets gemeld over de verdere voortgang, maar hintte afgelopen weken wel op ‘het einde’. Ook verschenen in het weekend aanwijzingen voor een ‘Chapter 2' voor het populaire spel, met mogelijk een nieuwe speelbare map in Fortnite. De populariteit van Fortnite is zo immens groot dat het wel heel gek moet gaan mocht ontwikkelaar Epic Games de stekker eruit trekken. Vermoedelijk weten we vanavond meer.

Volledig scherm
Het zwarte gat in Fortnite © Fortnite BR