Geen fan van de standaard e-mail-app van je telefoon? Dit zijn goede alternatieven
Op jouw smartphone staat waarschijnlijk standaard een e-mail-app geïnstalleerd: Apple Mail op iPhones en Gmail op Android-toestellen. Dit zijn prima apps, maar dat betekent niet dat er geen andere apps zijn die je kunt overwegen. Dit zijn goede alternatieven voor op je telefoon of tablet.
Spark
Spark is een zeer handige app. Het heeft een overzichtelijk design dat je naar eigen smaak kunt inrichten. Ook biedt de app ondersteuning voor vrijwel alle e-maildiensten. Door de slimme inbox worden nieuwsbrieven en andere afleidingen automatisch gefilterd.
De focus wordt gelegd op berichten van echte personen. Je wordt bijvoorbeeld niet constant lastiggevallen met meldingen van bedrijven, maar ontvangt enkel notificaties van e-mails van afzenders die je kent.
Het is daarnaast mogelijk om e-mails te ‘snoozen’, zodat je er op een later moment nogmaals op wordt geattendeerd. Ook kun je een melding krijgen als een ontvanger op een bepaalde dag of tijd nog niet op jouw e-mail heeft gereageerd. Je kan e-mails met bijvoorbeeld collega’s bespreken binnen de app.
Eerst was Spark alleen voor Apple-apparaten beschikbaar, maar de app is tegenwoordig ook met Android en Windows te gebruiken.
ProtonMail
Is privacy voor jou belangrijk, dan is ProtonMail een goede optie. E-mails worden verstuurd met end-to-end-encryptie, al gebeurt dat alleen als je naar een ander Proton-account mailt. Stuur je een bericht naar een e-mailadres van een andere dienst, dan kun je deze wel met een wachtwoord vergrendelen.
Zo kan de e-mail alleen geopend worden door degene die je daadwerkelijk wilt bereiken. Ook Proton zelf kan jouw e-mails niet inzien en je IP-adres wordt niet bijgehouden.
Het bedrijf is gevestigd in Zwitserland, waar strenge privacywetten gelden. Het nadeel van ProtonMail is dat je met de gratis versie alleen een e-mailadres van Proton kunt gebruiken. Met een betaalde versie kun je wel een eigen @-account gebruiken.
Proton is ook een slimme keuze om naast een andere e-maildienst te gebruiken, bijvoorbeeld enkel voor het versturen van je belangrijkste e-mails. Proton biedt gratis cloudopslag aan, maar ook een agenda en een VPN.
Outlook
Microsoft Outlook is bij velen bekend en wordt ook regelmatig gebruikt door scholen en bedrijven. Ook voor privégebruik is Outlook een prima keuze. Het heeft een hoop handige functionaliteiten. Microsoft To Do is bijvoorbeeld geïntegreerd in Outlook, waardoor belangrijke e-mails automatisch in de To Do-lijst kunnen verschijnen. Ook kun je regels toevoegen aan inkomende berichten. Je kunt zo bijvoorbeeld instellen dat e-mails van een bepaalde afzender automatisch in een bepaalde map terechtkomen.
Outlook ondersteunt e-mailadressen van verschillende andere diensten en beschikt over een eigen agenda. Je kunt gratis een eigen @outlook.com-adres aanmaken, indien je nog geen e-mailadres hebt of wilt overstappen. Microsoft Teams en Outlook werken ook goed samen, waardoor je vanuit de e-mail-app direct digitale vergaderingen kunt aanmaken.
Airmail (alleen voor iPhone)
Voor iPhone-gebruikers is Airmail een goed alternatief voor Apple Mail. De app biedt ondersteuning voor vrijwel alle e-mailaccounts. Airmail heeft een slimme inbox, die automatisch nieuwsbrieven en andere afleidingen filtert. Ook kun je bepaalde e-mails verbergen totdat ze relevant worden. Vlak voor de datum van een concert komt de e-mail met je kaartjes bijvoorbeeld weer tevoorschijn.
Er is een integratie met verschillende handige apps aanwezig, waaronder Evernote, OneDrive, Todoist en Things. Airmail is ook te gebruiken op macOS, waardoor je naadloos kunt overschakelen tussen je smartphone en je Mac. Ook kun je inkomende e-mails lezen en beantwoorden via je Apple Watch.
Veel functies zijn gratis te gebruiken, maar om pushmeldingen te ontvangen en meerdere accounts te gebruiken heb je de betaalde versie nodig. Deze kost 3,49 euro per maand of 10,99 euro per jaar.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
Wanneer is een telefoon te oud?
Nederlanders doen steeds langer met hun smartphone. Dat is ook logisch, want oudere modellen kunnen vaak nog prima meekomen. Toch is het handig om je toestel op een gegeven moment in te ruilen voor een nieuwer exemplaar. Dat zit zo. -
Je eigen podcast starten? Deze vijf tips helpen je op weg
De afgelopen jaren sprongen nieuwe, Nederlandse podcasts als paddenstoelen uit de grond. Wil je er ook één beginnen? We zetten vijf tips op een rij die je op gang helpen. -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
Binnenlandse vluchten in de VS komen na uren weer op gang na grote storing verkeersleiding
Het vliegverkeer binnen de Verenigde Staten komt weer op gang nadat dit even stil was komen te liggen door een technische storing. Alle binnenlandse vluchten worden volgens luchtvaartdienst FAA hervat. De opdracht om de vliegtuigen voorlopig aan de grond te houden, is ingetrokken.
-
Deze gadgets zijn handig voor in de tuin en plantenbak
Je smarthome bevindt zich niet alleen binnenshuis: ook voor de tuin zijn er tal van handige gadgets die je leven makkelijker maken. We zetten er een paar op een rij. -
-
-
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
WSJ: oprichter Bankman-Fried van failliete cryptobeurs FTX pleit onschuldig
Oprichter Sam Bankman-Fried van de failliete cryptobeurs FTX wil geen schuld bekennen als hij zich volgende week voor het eerst in de rechtbank moet melden. Dat schrijft de Amerikaanse krant Wall Street Journal op basis van ingewijden. Bankman-Fried wordt onder meer verdacht van fraude.