FILE PHOTO: A 3D printed Android mascot, Bugdroid, seen in front of a Google logo in this illustration taken July 9, 2017. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo
Volledig scherm
FILE PHOTO: A 3D printed Android mascot, Bugdroid, seen in front of a Google logo in this illustration taken July 9, 2017. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo © REUTERS

Google stopt met geven van namen aan Android-versies

Google is gestopt met het geven van namen aan releases van Android. De afgelopen tien jaar hebben alle nieuwe versies de naam gekregen van een zoetigheid, maar met de release van Android Q zal dat stoppen. Die versie zal Android 10 heten.

Het systeem met letters bleek niet voor iedereen op de wereld even makkelijk te begrijpen, omdat bijvoorbeeld de L en de R in sommige talen vrijwel hetzelfde klinken, betoogt Google. Android had altijd ook al versienummers, maar vanaf nu is dat ook de naam van het besturingssysteem. De opvolger van Android Pie zal dus Android 10 heten.

Ook heeft Google Android een nieuw logo gegeven, al zit daar de robot die sinds het begin onderdeel is van het beeldmerk van Android nog steeds in. De robot is groen, maar de letters zijn nu zwart in plaats van groen om ze beter leesbaar te maken.

Google zal beginnen met het gebruik van het nieuwe logo met de release van Android 10, wat ergens in de komende weken zal plaatsvinden. Wanneer dat precies gebeurt, maakt de zoekgigant niet bekend.

  1. Duitsland klaagt Nederlanders aan die ‘oude NAVO-bunker gebruikten voor cybercrime’

    Duitsland klaagt Nederlan­ders aan die ‘oude NA­VO-bun­ker gebruikten voor cybercrime’

    Vier Nederlanders zijn in Duitsland aangeklaagd voor cybercrime. Ze zouden een oude NAVO-bunker hebben gebruikt als onderkomen voor een zogeheten bulletproof host. Dat is een serverdienst die gebruikers uit het zicht van justitie probeert te houden. Beheerders van zo'n dienst zien meer door de vingers dan reguliere servers. De host werd in september uit de lucht gehaald, na bijna vijf jaar onderzoek. Ook drie Duitsers en een Bulgaar zijn aangeklaagd.