Ilse van Kraaij
Volledig scherm
© Ilse van Kraaij

‘Grote bedrijven kwetsbaar voor cyberaanvallen via e-mail’

Veel grote bedrijven en organisaties die een voorname rol spelen in onze samenleving (energie, luchtvaart, veiligheid) hebben hun e-mail onvoldoende beschermd tegen computeraanvallen. Uit onderzoek van tv-programma Zembla en de Internet Cleanup Foundation, een stichting die een veiliger internet nastreeft, blijkt dat 2 op de 5 bedrijven tekortschieten. 

 1. Adelbert claimde coronacheck.nl al vóór eerste besmetting en verkocht die aan de overheid
  ophef om registratie

  Adelbert claimde coronacheck.nl al vóór eerste besmetting en verkocht die aan de overheid

  Een door de overheid beheerde coronawebsite blijkt vóór het uitbreken van de coronacrisis in Nederland al vastgelegd. De domeinnaam ‘coronacheck.nl’ werd op 25 februari 2020 geregistreerd, nog voordat het eerste coronageval in Nederland bekend werd. Dit blijkt geen vooropgezet plan, zoals op sociale media flink wordt gesuggereerd, maar een strategische zet door een Nederlandse ondernemer. ,,Ik heb gegokt en de domeinnaam met winst doorverkocht.”
 2. Wordt de batterij in smartphone straks vervangen voor een sensor op zonne-energie?
  PREMIUM
  Technische Dienst

  Wordt de batterij in smartphone straks vervangen voor een sensor op zon­ne-ener­gie?

  Technologische ontwikkelingen maken het leven doorgaans een stuk makkelijker. Maar met dat gemak komt ook een keerzijde. Namelijk dat de meeste technologie draait op traditionele batterijen. En die zijn behoorlijk schadelijk voor het milieu. Maar als het aan de bedenkers van BFree ligt, zijn batterijen voor IoT-apparaten straks verleden tijd. Ze vertellen erover in de rubriek Technische Dienst.