Volledig scherm
© AFP

Grote gamebeurs gaat door ondanks afzeggingen Microsoft en Epic door coronavirus

Ondanks een aantal afzeggingen van grote bedrijven gaat Game Developer Conference (GDC) in San Francisco vooralsnog door. Dat zegt de organisatie. Donderdag zeiden Microsoft, Unity en Epic Games dat ze niet zouden komen.

De organisatie ziet vooralsnog niet genoeg reden voor annulering van het game-evenement, dat over 2,5 week moet beginnen in San Francisco, schrijft The Verge. Het is onbekend hoeveel partijen er wel komen, nu er veel afzeggingen zijn. Eerder zeiden Sony, EA, Kojima en Facebook af.

Microsoft houdt een eigen, digitaal evenement met de naam Gamestack, schrijft het bedrijf. Maker van Fortnite en de Unreal-engine Epic Games noemt het annuleren van GDC een moeilijke beslissing, en Unity zegt hetzelfde.

De afzeggingen zijn vanwege zorgen over het coronavirus SARS-CoV-2 en de bijbehorende ziekte Covid-19 die medewerkers en bezoekers mogelijk oplopen als het virus zich verspreidt op een groot evenement. Eerder ging telecombeurs Mobile World Congress om diezelfde reden niet door. Er zijn ook diverse afzeggingen voor PAX East, maar ook dat evenement gaat nog steeds door.

  1. Meerderheid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacrisis

    Meerder­heid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacri­sis

    Ouders thuis aan het werk, koters op de bank voor de televisie of met een tablet op schoot. Dat is het beeld in menig huishouden tijdens de coronacrisis; zij het voor vermaak of om huiswerk te maken. Het scherm lijkt soms de ideale babysitter en veel ouders zeggen dat ze in deze tijden wat minder streng zijn als het om de ‘schermtijd’ van hun spruiten gaat. Maar hoeveel tijd zitten de ukkies op dit moment eigenlijk voor een beeldscherm?