Volledig scherm
Art Selfie © Google

Heb jij een dubbelganger in een museum hangen?

Nederlanders hebben er heel even op moeten wachten, maar Google's populaire Art&Selfie-functie is nu ook beschikbaar in ons land. Wie een selfie maakt met de Art & Culture-app, krijgt meteen zijn evenbeeld te zien. Google zoekt het evenbeeld in een van de tienduizenden kunstwerken die het samen met meer dan 650 partners uit de kunstwereld digitaal beschikbaar heeft gemaakt.  

Wanneer je een selfie hebt gemaakt, wordt deze vergeleken met de gezichten in de collectie kunstwerken. Na de analyse krijg je een percentage te zien die aangeeft hoe groot de gelijkenis is. Zo weet je meteen of je lijkt op Mona Lisa, het Meisje met de parel of een van de andere tienduizenden kunstwerken. Daarnaast krijg je meteen meer informatie over het kunstwerk met jouw dubbelganger. 

Coen Swijnenberg, dj bij RADIO538, probeerde de app al uit en poste zijn resultaat op Instagram. 

Zo'n nieuwe app van Google die door middel van van je selfie een kunstwerk uitzoekt dat héél erg op je lijkt 😭. #alleendetitelisgoed #bedanktgoogle

150 Likes, 6 Comments - Coen Swijnenberg (@coenswijnenberg) on Instagram: "Zo'n nieuwe app van Google die door middel van van je selfie een kunstwerk uitzoekt dat héél erg op..."

78 miljoen

In Amerika is de functie begin dit jaar gelanceerd. De teller van het aantal kunstselfies staat daar nu al op 78 miljoen, volgens Google. De functie werkt soms nog niet helemaal naar behoren. Zo krijgen mensen resultaten die geen gelijkenis hebben of is de persoon in het kunstwerk van een ander geslacht. Google belooft dat er regelmatig nieuwe kunstwerken aan de app worden toegevoegd. 

Ellie Wyant on Twitter

Thanks @googlearts. That's...great 😑 #ArtSelfie

,,Met de Art Selfie willen we iedereen een leuk hadvat aanreiken om kennis te maken met onze rijke kunstgeschiedenis'', zegt Michiel Sallaets, Communications Manager Benelux bij Google. ,,Kunst geeft ons een inkijk in het leven en de cultuur van een maatschappij op een bepaald moment in de tijd. Mensen in contact brengen met hun evenbeeld in kunst, is zowel een leuke verrassing als een educatieve verrijking.'' 

De nieuwe functie op de app doet het niet alleen bij mensen, ook dieren moeten eraan geloven. 

Calvin wanted to get in on the #classicart fun, too. We think the resemblance here is pretty strong... what say you? 🧐🤔 #googleartsculture #SaveThemAll

6,004 Likes, 68 Comments - Best Friends Animal Society (@bestfriendsanimalsociety) on Instagram: "Calvin wanted to get in on the #classicart fun, too. We think the resemblance here is pretty..."

  1. Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Het is een Amerikaanse versie van Project X, maar dan in duizendvoud. Al 1,7 miljoen mensen hebben via Facebook aangegeven op te dagen als op 20 september het ultrageheime Area 51 - de plek in Nevada die de Amerikaanse luchtmacht gebruikt voor haar testen - wordt bestormd. En nog eens 1,3 miljoen mensen komen misschien, om nu eindelijk eens ‘die buitenaardse wezens te zien’ die daar verborgen worden gehouden. Budweiser sponsort het bier, maar de Amerikaanse luchtmacht is niet blij.