Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Huawei en China dreigen ons te verpletteren in de strijd met de VS

Waarom zijn we opeens zo bang voor de Chinese hightechgigant Huawei? Europa voelt zich slachtoffer in de strijd tussen twee wereldmachten - China en de VS - en kruipt zielig onder de keukentafel terwijl het huis wordt afgebroken door twee grote broers, schrijft China-expert Ties Dams.

Het verhaal begint op de eerste dag van december 2018, wanneer een vliegtuig uit Hongkong landt op Vancouver International Airport in Canada. Een van de passagiers is een Chinese dame, genaamd Meng Wanzhou, ook wel Sabrina Meng genoemd. Versuft verlaat Sabrina het vliegtuig om haar volgende vlucht te halen. Die mist ze. Sabrina wordt op het vliegveld in de boeien geslagen door de Canadese politie, op bevel van het Amerikaanse ministerie van Justitie, en aangeklaagd voor fraude. Borgsom: 10 miljoen dollar.

  1. Nog een 8K-televisie onder de loep: ultiem kijken voor ultieme prijs

    Nog een 8K-televisie onder de loep: ultiem kijken voor ultieme prijs

    Nog geen twee maanden geleden bekeken we een van de eerste 8K-televisies op de markt. We waren enthousiast, maar hadden serieuze twijfels over 8K. Er is tenslotte bijna geen content in die resolutie. Inmiddels is het alweer tijd voor de verbeterde versie van die televisie. De vraag of 8K een plek heeft in de huiskamer blijft echter onbeantwoord. Vooral bij een tv met een prijskaartje van, houd je vast, 7000 euro. Hoe dan ook, Hardware.Info bekeek de Samsung QR950R. Dit is de conclusie.