Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Italiaans ijs maken met een koffiecupje? Met dit apparaat kan het

Zin in een softijsje, maar minder zin dat je daarvoor naar de lokale snackbar of de grote gele M moet? Geen paniek, binnenkort kun je wellicht helemaal zelf zo’n kakelvers ijsje thuis tappen. Met de machine Snow White heb je enkel twee cups à la Nespresso nodig voor het ijs.

Het gaat voorlopig nog om een prototype van het Zuid-Koreaanse merk LG. Maar wie wil dat niet? Een vers ijsje binnen handbereik.

Het werkt als volgt. Voor een enkel ijsje heeft men twee cups nodig. Eentje voor het type ijs, bijvoorbeeld Italiaans ijs, roomijs of een sorbet. De ander voor de smaak. Op de eerste foto's zijn de smaken limoen, cookie dough, stracciatella en vanille te zien. Op de cups staat een QR-code die de machine instructies geeft over de bereiding van het ijs. Daar houdt de informatie ook wel op. Omdat het om een prototype gaat is het niet duidelijk wat de bereidingstijd is, of wat de ingrediënten in de cups zijn. Ook de prijs van het hightech-apparaat is nog een mysterie.

Het is duidelijk dat de Zuid-Koreaan - die vooral bekendstaat om de televisies - haar grenzen ietwat verlegd. Niet alleen de Snow White werd aangekondigd. Eerder dit jaar maakte LG ook bekend bezig te zijn met een bierbrouwmachine. Waar die op werkt? Verrassing: op cups!