Je telefoon, tablet en laptop voorbereiden op de zomertijd doe je zo
De klok moet dit weekend weer een uurtje vooruit. Bang om ‘s ochtends te laat wakker te worden? Op deze manier check je snel of al je apparaten klaar zijn voor de zomertijd.
Delen per e-mail
Je Android-, iOS-, Mac- of Windows-machine kan zich automatisch op 28 maart om 02.00 uur ‘s nachts aanpassen aan de nieuwe tijd. Staat dit aan, dan hoef je dus nooit zorgen te maken over een verkeerd ingestelde wekker.
Maar soms staat deze functie toch uit, wat betekent dat je de tijd per apparaat moet configureren. We zetten per besturingssysteem op een rij hoe je dat kunt controleren en zonodig aanpassen.
iPad en iPhone
Heb je een iPhone of een iPad in huis? Via de instellingen van iOS zorg je ervoor dat je smartphone op zondag automatisch een uur verspringt.
Daarvoor ga je naar het Algemeen-scherm in het instellingenmenu. Klik op ‘Datum en tijd’. Op deze pagina zie je onder andere de tijdzone waar je in zit. Voor de meesten zal daar gewoon ‘Amsterdam’ staan.
De functie ‘Stel automatisch in’ vind je ook op dit scherm. Klik op dit schuifje en je iPhone of iPad houdt vanaf nu automatisch bij of hij winter- of zomertijd moet aanhouden.
Heb je ook een Apple Watch? Daar hoef je niks mee te doen. Die gebruikt namelijk dezelfde tijd als je gekoppelde iPhone.
Mac
De tijd stel je op een Mac net iets anders in dan op andere Apple-apparaten. Je vindt de juiste opties hier onder Systeemvoorkeuren, bij het kopje ‘Datum en tijd’.
Bij sommige Macs zal je een slotje onderin het scherm zien. Klik dat slot open en vul je wachtwoord in.
Vervolgens zie je bovenaan het scherm een knop ‘Stel datum en tijd automatisch in’. Klik hier op, en controleer of de juiste tijdzone in het dropdownmenu rechts staat aangegeven.
Dat is alles. Hierna zal je Mac automatisch een uur vooruit springen als het zomertijd wordt.
Android
De tijd op je Samsung- of andere Android-telefoon kan zichzelf ook automatisch verzetten. Die optie vind je in het instellingenmenu onder ‘Datum en tijd’.
Controleer hier of de juiste tijdzone is aangegeven (‘Amsterdam’) en of alle andere instellingen zijn ingevoerd zoals je het wil, waaronder je woonplaats. Klik daarna op ‘Automatisch instellen’.
Verder hoef je niks meer te doen. De tijd op je smartphone verspringt vanzelf in de vroege ochtend van 28 maart.
Mocht je later zelf een tijd willen aangeven, dan kan je in dit menu de automatische optie weer uitzetten.
Windows
Gebruikers van Windows 10 vinden de tijdsinstellingen onder ‘Tijd en Taal’ in het instellingenmenu. Bovenaan dit menu staan instellingen om de tijd automatisch door Windows te laten instellen.
Ook je tijdzone kan Windows automatisch op basis van je locatie herkennen, mocht je dat willen.
Scroll naar beneden en controleer of Windows de juiste tijdzone aanhoudt (‘Amsterdam’).
Daaronder vind je het vakje ‘Automatisch aanpassen aan zomer-wintertijd’. Vink dit aan, en je bent klaar.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Handelsplatform Coinbase naar de beurs: ‘Loopt dit goed af, dan is dat voor de hele cryptomarkt positief’
De bitcoinwereld kijkt deze week vol spanning naar de traditionele financiële markt. Handelsplatform Coinbase maakte woensdag zijn beursgang en kwam terecht op een waarde van 86 miljard dollar. Hoe belangrijk is deze gebeurtenis en wat betekent het voor bitcoin en andere cryptovaluta? -
PREMIUMtechnische dienst
Traceerbare e-bikes van deze Nederlandse start-up rijden al rond in de straten van New York
Gps-technologie is niet meer weg te denken. Te allen tijde weten waar je elektrische fiets zich bevindt, welke route en afstand deze aflegt en hoelang de accu het nog doet, is goud waard. Dat goud heb je in handen met Tracefy. -
Waarom telefoons inmiddels meer dan 1800 euro kosten
Vroeger was niet alles beter, maar een telefoon kostte tien jaar geleden in elk geval geen maandloon. Toch bestaan er steeds meer smartphones waar je meer dan 1500 euro voor betaalt. Hoe komt dat? En is het nog de moeite waard om die meerprijs te betalen? -
Dit is de beste laptop van rond de 1000 euro
Het is op dit moment ontzettend lastig een goede, betaalbare laptop te vinden. Wie echter bereid is wat dieper in de buidel te tasten, kan naar huis met een prima apparaat. We zetten de beste opties voor een laptop van ongeveer 1.000 euro op een rij. -
Apple presenteert in juni nieuwe producten: dit staat er op de planning
In juni dit jaar organiseert Apple een groot evenement waarbij vermoedelijk nieuwe updates en producten uit de doeken worden gedaan. We zetten de verwachtingen voor de presentatie op een rij.
-
Dit zijn alle tv-kanalen die in Nederland 4K-beeld uitzenden
Iedereen die de afgelopen paar jaar een nieuwe tv heeft gekocht, heeft waarschijnlijk een scherm met een 4K-resolutie in huis. Het grotere aantal pixels zorgt voor een scherper beeld, maar live tv-kijken in 4K is nog nauwelijks beschikbaar en er zijn weinig plannen voor, blijkt uit een rondvraag. We zetten de paar bestaande opties op een rij. -
Review: Outriders is niet foutloos, maar wel erg leuk
Voor een hele nieuwe gamereeks kan het enorm lastig zijn om voet aan de grond te houden. Hoezeer we als gamers ook zeggen te houden van nieuwe games, we kopen uiteindelijk toch vooral de zoveelste editie van FIFA, Call of Duty en andere bekende franchises. De doelgroep voor nieuwe, originele games is kleiner. -
OnePlus 9 (Pro) review: Wat merk je van de Hasselblad-camera's in deze smartphones?
Met de OnePlus 9 en 9 Pro heeft het Chinese telefoonmerk zijn belangrijkste telefoons van het jaar uitgebracht. Toestellen die het vooral van de nieuwe camera’s moeten hebben.