Kabinet verbiedt nepreviews: ‘valse beoordelingen zijn een epidemie op internet’

VIDEOHet kabinet komt met een verbod op het plaatsen of laten plaatsen van neprecensies op internet. Consumenten moeten zo beter beschermd worden bij het doen van online aankopen of het boeken van een hotelkamer of reis. Dat is geen symboolpolitiek, zeggen experts.

6 reacties

 • bart verplak

  2 weken geleden
  Doe mij maar een NPO-D66-documentaire.
 • Colijn van Aanris

  2 weken geleden
  Het beste verbieden we alle reclame (wat nepreviews in feite ook zijn). Dan zijn we meteen van een heleboel meer troep af (zoals bepaalde tv-zenders). Als je ergens reclame voor moet maken, dan deugt het blijkbaar niet voldoende om uit zichzelf een succes te zijn.
 • Martin Reekers

  2 weken geleden
  Mogelijk doorstart van het oude kabinet, schei toch uit! Ze zijn intussen gewoon aan het door regeren, en iedereen staat erbij en kijkt er naar.
 • Ron Peters

  2 weken geleden
  Tijdje geleden meegemaakt dat ik bij Coolblue en http://bol.com de zelfde reviews heb gelezen op hun sites bij het zelfde product. Coolblue heb ik gebeld en die hadden geen verklaring en Bol moet nu nog antwoorden .
 • Ron van Dijk

  2 weken geleden
  Uitstekend initiatief om nepreviews structureel aan te pakken. Op http://booking.com kun je alleen commentaar achterlaten wanneer je daadwerkelijk in het hotel gelogeerd hebt, d.w.z. nadat je om je mening gevraagd wordt.