Volledig scherm
De Motorola Razr uitgeklapt. © Tweakers/Motorola

Klassieke Motorola-klaptelefoon maakt comeback met opvouwbaar scherm

De bekende klaptelefoon van Motorola komt terug in een nieuw jasje. In plaats van een (klein) schermpje aan de bovenkant van de telefoon, heeft de nieuwe Motorola Razr een volledig vouwbare display, dat net als zijn voorganger in- en uit kan klappen. 

Het nieuwe toestel komt naar verwachting begin volgend jaar op de Amerikaanse markt. Uitgeklapt is het scherm ongeveer even groot als andere moderne smartphones. De telefoon wordt ontwikkeld door Lenovo, die een scharnier heeft bedacht zodat de telefoon volledig dichtgeklapt kan worden, zonder dat er zichtbare ruimte tussen de twee delen zit. Op de buitenzijde zit ook een klein schermpje. 

Benieuwd naar onze mening over de nieuwe vouwbare Samsung-telefoon? De review bekijk je hier

Retromodus

In de nieuwe Motorola Razr zit ook een ‘retromodus’, zo ontdekte technologiewebsite The Verge.  In die modus wordt op de onderste helft van het scherm een klassiek T9-toetsenbord (‘typen’ met de cijfertoetsen op je telefoon) weergegeven als de telefoon is opengeklapt. De bovenste helft toont dan het uiterlijk van de oude Motorola RAZR-telefoons uit de beginjaren 2000. Verder beschikt de Motorola Razr over één echte fotocamera, een mindere ‘selfiecamera’ aan de voorzijde en heeft het toestel vermoedelijk een gemiddelde accuduur. Het toestel draait op Android, net als toestellen van Samsung, Nokia en Google. 

Wanneer de telefoon in Europa uitkomt, is nog niet duidelijk. Tweakers ontdekte dat de smartphone al wel een productpagina heeft op de Nederlandse website van Motorola. Amerikanen moeten 1500 dollar neertellen voor de telefoon. Een europrijs is nog niet bekend.  

Volledig scherm
De Motorola Razr ingeklapt, met de tweede display goed zichtbaar. © Tweakers/Motorola
 1. Man verliest één miljoen euro met bankpasfraude: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Man verliest één miljoen euro met bankpas­frau­de: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Een man uit het noorden van Nederland is begin september slachtoffer geworden van de grootste ‘phishingzaak’ in Europa: cybercriminelen plukten in één nacht tijd maar liefst één miljoen euro van zijn bankrekening. De man had zijn bankpas opgestuurd om in te wisselen voor een nieuwe. Het slachtoffer moet nog maar afwachten of hij het geroofde geld terugkrijgt. ‘Dit is een heel opmerkelijke zaak'.
 2. Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder
  Review

  Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder

  Als er een laptop is die de gemoederen kan laten oplopen, dan is het wel de MacBook Pro van Apple. In 2016 was er reden genoeg voor discussie, want Apple had het ontwerp van zijn duurste laptop behoorlijk aangepast. Niet iedereen was even blij met die wijzigingen en vooral het nieuwe toetsenbord kwam Apple op behoorlijk veel kritiek te staan, niet in de laatste plaats omdat het toetsmechanisme gevoelig was voor stof en vuil, waardoor toetsen konden blijven hangen.
 3. Apple AirPods Pro: vooruitgang om voor te sparen
  Review

  Apple AirPods Pro: vooruit­gang om voor te sparen

  Het is nu bijna drie jaar geleden dat Apple de eerste AirPods uitbracht. De draadloze bluetoothoordopjes hebben veel positiviteit gebracht, maar ook negativiteit, zou je kunnen zeggen. Positief in de zin van het product zelf. Hoewel er zeker wat aan te merken valt op de eerste en tweede generatie AirPods, was de combinatie van geluid, comfort en gebruiksgemak wat ons betreft onovertroffen. Het waren ook toen al niet de allerbeste dopjes wat geluidskwaliteit betreft en ze pasten ook niet bij iedereen even goed in de oren bijvoorbeeld, maar voor veruit de meesten zijn de AirPods ook nu nog ideaal.