Volledig scherm
© REUTERS

Libra-project verliest ook moederbedrijf van Booking.com als lid

Booking Holdings is uit het Libra-project van Facebook gestapt. Het bedrijf achter reis-sites als Booking.com en Priceline heeft het vertrek bevestigd aan Reuters. Eerder deze maand verloor de cryptocurrency ook al de steun van onder meer PayPal, eBay, Visa en Mastercard.

Een woordvoerder van de Libra Association noemt het vertrek van Booking Holdings tegenover Reuters ‘geen tegenslag, maar een aanpassing’. Het Amerikaanse Booking Holdings is eigenaar van verschillende reiszoekmachines, waarvan Booking.com de bekendste is. Andere onderdelen van het bedrijf zijn Priceline, Kayak, Cheapflights, Agoda en OpenTable.

Na de leegloop van de voorbije weken zijn er nog 21 bedrijven over die het cryptocurrency-project steunen. Zij zijn deze week bijeen in Genève voor hun constituerende vergadering, waar maandag een vijfkoppige raad van bestuur werd gekozen. 

Sinds Facebook zijn cryptocurrency Libra afgelopen zomer aankondigde, ligt de digitale munt voortdurend onder vuur. Het nieuws dat zowel de Verenigde Staten als de Europese Unie een onderzoek naar het project wil doen, lijkt menig bedrijf af te schrikken. In de voorbije weken trokken tal van bedrijven hun steun voor het project in, waaronder belangrijke spelers als PayPal, eBay, Visa, Mastercard en Stripe.

  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.