Volledig scherm
De genderloze emoji © Google

Man, vrouw, persoon: Google komt met geslachtsloze emoji

Google komt in de loop van het jaar met nieuwe emoji’s. Naast de afbeeldingen van mannen en vrouwen komen er ook varianten voor ‘personen’. Daaraan is niet duidelijk te zien of het een man of een vrouw is.

Dat doet het bedrijf om bij te dragen aan een inclusieve samenleving. ,,Het geslacht van mensen gaat niet weg, er komt simpelweg een extra optie bij’’, zegt Emojipedia op hun blog. Google vond het opvallend dat veel menselijke emoji's - zoals de facepalm of de zombie - geen genderneutrale optie hadden. Vandaar dat veel van deze bestaande emoji's nu een derde variant zonder geslacht krijgen.

Google heeft de nieuwe emoji’s voorgelegd aan het Unicode Consortium, een samenwerkingsverband van grote techbedrijven dat over emoji’s gaat.

Onder meer de emoji’s van een agent, een zombie, een bouwvakker en een facepalm zouden de derde, geslachtsloze variant moeten krijgen. Google hoopt dat andere techbedrijven meedoen.

Volledig scherm
Een overzicht van bijna alle nieuwe emoji's. © Google
  1. Uber-topman zwaar onder vuur: ‘Moord op Khashoggi was vergissing, maar wij maken ook vergissingen’

    Uber-top­man zwaar onder vuur: ‘Moord op Khashoggi was vergissing, maar wij maken ook vergissin­gen’

    Dara Khosrowshahi, de man die bij Uber als topman is aangesteld om het bedrijf in rustiger vaarwater te brengen, is diep door het stof gegaan tegenover aandeelhouders en publiek. Aanleiding is een interview dat hij gaf aan het programma Axios on HBO. Daarin leek Khosrowshahi de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi te vergoelijken. ,,Mensen maken fouten’’, klonk het vergevend.