Met deze sites maak je supersnel een sinterklaasgedicht
De Sint is weer in het land – we zijn opnieuw bij surprises en gedichten maken aanbeland. Om jezelf niet met stress te overstelpen, zullen onderstaande tips je een handje helpen
Sinterklaas is een langlopende traditie. Jaarlijks vieren miljoenen Nederlanders het volksfeest vol pepernoten, cadeautjes, surprises en gedichten. Met name dat laatste roept nog wel eens afkeer op. Wat voor de één een uitgelezen moment is om iemand met een scherpe pen eens flink aan te pakken op rijm, is voor de ander een opgave waar dagen tegenop wordt gezien. Met onderstaande tips én rijmwebsites heb je een gedicht in mum van tijd uit je toetsenbord geramd.
Tips voor een origineel sinterklaasgedicht
1. Begin op tijd. Als je weet dat je opziet tegen het maken van een gedicht, begin dan op tijd. Beter dat je het gedicht al twee weken voor het heerlijk avondje klaar hebt, dan dat je op 3 of 4 december nog koortsachtig loopt te ploeteren.
2. Gebruik persoonlijke anekdotes. Als je aan de slag gaat, probeer dan wat persoonlijke anekdotes in het gedicht te verwerken. Als je dat lastig vindt, kun je altijd informeren bij de partner van diegene wiens lootje je hebt getrokken of er nog verhalen zijn die dienst kunnen doen als onderwerp. Of bij iemand anders die dicht bij die persoon staat.
3. Deel het op in stukken. Je gedicht hoeft niet in één keer af. Je kan beter kleine gedichtjes samenvoegen, zo ben je waarschijnlijk sneller klaar. Als je steeds vier of acht zinnen per keer doet en dit uiteindelijk op een logische manier samenvoegt, heb je waarschijnlijk al snel een leuk gedicht. Ben je klaar, lees het gedicht dan een keer hardop voor. Zo controleer je of het gedicht vloeiend loopt of dat je toch nog iets moet schaven.
Dit zijn de beste rijmwebsites
Ben je op zoek naar variatie; de meeste mensen dichten volgens het AABB-schema, waarbij zin 1 en zin 2 op elkaar rijmen, evenals zin 3 en 4. Bijvoorbeeld met als laatste woorden: man (1) – koekenpan (2) – stoken (3) – koken (4). Dat hoeft dus helemaal niet, schema’s als ABAB of ABCA kunnen ook prima.
Kom je vast te zitten met woorden die niet of lastig rijmen, dan zijn er tal van rijmwoordenwebsites die je een eind op weg kunnen helpen. Mijnwoordenboek, rijmwoordenboek.vandale en sinterklaasgedichten komen altijd goed van pas, zelfs voor de meest doorgewinterde gedichtenschrijver.
Ook handig is festisite; deze website geeft de klanken van het woord aan en sorteert de woorden dus op eindklank. Zo kan je een beetje sjoemelen als je er even niet uitkomt.
Sinterklaas gedichtengenerator
Kom je er met bovenstaande websites en opgeleverde rijmwoorden toch nog niet uit, dan is er nog een andere optie: gedichtengenerators. Dit is wel een aartsluie optie en gaat natuurlijk voorbij aan het hele idee van surprises en gedichten maken: even de tijd nemen voor iemand en deze al dan niet met een vette knipoog in het zonnetje zetten.
Nood breekt soms wet, en dan zijn deze websites een handige laatste strohalm. Hou er wel rekening mee dat het nogal algemene, weinig persoonlijke gedichten oplevert.
Websites als sinterklaasgedichtenmaken, dotsphinxsinterklaasgedichten en sinterklaasfm werken allemaal min of meer volgens hetzelfde principe. Het is heel eenvoudig: je geeft antwoord op een paar vragen die gesteld worden (naam, leeftijd, hobby, cadeau), je drukt op ‘maak gedicht’ en vervolgens rolt er een compleet gedicht uit. Je kan natuurlijk nog wat zinnen aanpassen om het iets persoonlijker te maken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Storing onlinebankieren bij ING is voorbij
De storing bij het onlinebankieren bij ING, die al sinds woensdag 10.00 uur speelde, is voorbij. Dat laat een woordvoerster van ING in de nacht van woensdag op donderdag aan het ANP weten. Op de website Allestoringen was al te zien dat het aantal klachten drastisch was teruggelopen en op sociale media meldden klanten dat ze geen problemen meer ervoeren bij het inloggen en doen van digitale betalingen op zowel de website als de app. -
Getest: Dit is de beste alles-in-1 zwart-witprinter
Wat is de beste alles-in-1 zwart-witprinter? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
PREMIUM8
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
Grote techbeurs CES is deze week: deze vijf gadgets hadden al een impact op jouw leven
In Las Vegas opende deze week CES, de grootste technologiebeurs ter wereld. Van ultraslimme robots tot zwevende auto’s: meer dan 3000 producenten stellen er de allernieuwste snufjes voor aan de wereld. Wij zetten vijf uitvindingen op een rij die succesvol werden dankzij CES en waarschijnlijk ook op jouw leven een impact hebben gehad.
-
Review
Dit vinden we van de nieuwste draadloze oordoppen
De ene na de andere techreus brengt nieuwe slimme oordopjes op de markt. Dat is geen toeval: met de feestdagen en Black Friday voor de deur vermoeden de bedrijven dat ze massaal als cadeautjes gekocht worden. Om je keuze makkelijker te maken vergelijken we de laatste modellen. -
-
-
PREMIUM
Zo bereid je je kind voor op hun eerste telefoon: ‘Raar dat ze die vaak zonder les krijgen’
Kinderen krijgen steeds jonger een smartphone. Is dat wel verstandig? En hoe bereid je een kind voor op het gebruik van een telefoon? Volgens mediapedagoog Marije Lagendijk begint het met bespreken wat je kind online bekijkt. -
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn.