Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Met deze tips hoef je je wasmachine niet elke vijf jaar te vervangen

Natuurlijk zijn de was- en bouwkwaliteit van je wasmachine bepalend voor hoelang die meegaat en hoe goed ze haar werk blijft doen. De juiste wasmachine kopen doet dus al veel. Met regelmatig onderhoud kan je er verder voor zorgen dat ze het lang blijft doen. 

5 reacties

 • B. van Andel

  2 maanden geleden
  Elke week een kookwas met een volle machine. Geen vloeibare wasmiddelen en wasverzachter gebruiken, dat zorgt voor extra vette aanslag. Voor de laatste spoeling een scheut azijn in het bakje, en zo gaat je wasmachine jaren mee.
 • Henk Maassen

  2 maanden geleden
  Het oprekken van de levensduur met deze tips klinkt nobel maar gaat voorbij aan de ontwikkelingen van de genoemde machines. De nieuwe versies presteren aanmerkelijk beter en, niet onbelangrijk, zijn aanmerkelijk energiezuiniger en veel beter recyclebaar. Tijdig vernieuwen is uiteindelijk dus vaak financieel beter en duurzamer.
 • S Schiltmans

  2 maanden geleden
  Heel handig die nieuwe machines met allerlei truukjes, maar een kookwas is bij mijn apparaat niet eens meer mogelijk. Het dichtsbij komt het reinigingsprogramma van 75 graden. En inderdaad schoonmaakazijn ipv wasverzachter gebruiken.
 • B Peeters

  2 maanden geleden
  Mijn vorige wasmachine ging 26 jaar mee met gemiddeld 6 wasbeurten per week. Mijn geheim is volgens mij 🤗 zo'n 3x per week een flinke scheut schoonmaakazijn bij het hoofdwasprogramma. De was blijft er mooi bij en de machine blijft schoon. Dit doe ik ook bij de vaatwasser die is inmiddels 11 jaar oud is bij dagelijks gebruik. Je hoeft echt geen dure ontkalkings middelen te gebruiken. Oh ja wees zuinig met wasmiddel maar vooral met wasverzachter die zijn funest voor de machine en was.
 • N.H.W. Boekhorst

  2 maanden geleden
  Eens per vijf jaar? De vorige ging 18 jaar mee. En een kookwas per maand is misschien toch wel erg weinig. Misschien is eens per week slimmer om de boel lekker fris te houden.
 1. Criminelen proberen techjournalist Daniël Verlaan dagelijks te hacken: 'Ben soort trofee geworden'
  PREMIUM
  VIDEO

  Criminelen proberen techjourna­list Daniël Verlaan dagelijks te hacken: 'Ben soort trofee geworden'

  Stel, je werkt op een zwaarbeveiligde locatie van een grote Nederlandse bank. Het is sinterklaastijd en ineens staan ze voor de receptie: Sint en Piet, klaar om snoepgoed uit te delen. Het duo staat niet op de bezoekerslijst en ze hebben geen ID bij zich, maar je laat ze toch binnen. Later hoor je dat de goedheiligman en zijn makker niet enkel pepernoten in hun jutezak hadden, maar apparatuur waarmee ze de betalingssystemen van de bank ongezien konden hacken.