Volledig scherm
Minecraft. © Minecraft

Minecraft op mobiele platforms al dagenlang onspeelbaar door nieuwe update

Hommeles in de blokjeswereld van het populaire spel Minecraft. Door een kritieke bug in de nieuwste ‘Bedrock’-update is de game al dagenlang onspeelbaar op iPhones en iPads. Ook de Android-versie heeft last van problemen. 

De game ligt al sinds 29 oktober stil, na het uitkomen van de nieuwste update. Honderden spelers doen hun beklag op het forum van ontwikkelaar Mojang. Onder de berichten zijn ook veel gefrustreerde ouders, die vertellen dat hun zoon of dochter het spel niet meer aan de praat krijgt. 

Een oplossing lijkt, ruim twee weken na de fatale update, nog niet te zijn gevonden. Een medewerker van Mojang zegt al één update te hebben uitgerold en dat er hard wordt gewerkt om ook de andere problemen op mobiele platforms op te lossen. 

Minecraft verscheen in 2011 en ging ruim 176 miljoen keer over de toonbank. Daarmee is het mogelijk de meest succesvolle PC-game aller tijden. De automatisch gegenereerde gamewereld bestaat uit allerlei verschillende blokken en is volledig aanpasbaar. Het spel is makkelijk om mee te beginnen, maar experts steken zo honderden uren in hun virtuele bouwwerken. 

 1. Man verliest één miljoen euro met bankpasfraude: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Man verliest één miljoen euro met bankpas­frau­de: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Een man uit het noorden van Nederland is begin september slachtoffer geworden van de grootste ‘phishingzaak’ in Europa: cybercriminelen plukten in één nacht tijd maar liefst één miljoen euro van zijn bankrekening. De man had zijn bankpas opgestuurd om in te wisselen voor een nieuwe. Het slachtoffer moet nog maar afwachten of hij het geroofde geld terugkrijgt. ‘Dit is een heel opmerkelijke zaak'.
 2. Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder
  Review

  Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder

  Als er een laptop is die de gemoederen kan laten oplopen, dan is het wel de MacBook Pro van Apple. In 2016 was er reden genoeg voor discussie, want Apple had het ontwerp van zijn duurste laptop behoorlijk aangepast. Niet iedereen was even blij met die wijzigingen en vooral het nieuwe toetsenbord kwam Apple op behoorlijk veel kritiek te staan, niet in de laatste plaats omdat het toetsmechanisme gevoelig was voor stof en vuil, waardoor toetsen konden blijven hangen.
 3. Apple AirPods Pro: vooruitgang om voor te sparen
  Review

  Apple AirPods Pro: vooruit­gang om voor te sparen

  Het is nu bijna drie jaar geleden dat Apple de eerste AirPods uitbracht. De draadloze bluetoothoordopjes hebben veel positiviteit gebracht, maar ook negativiteit, zou je kunnen zeggen. Positief in de zin van het product zelf. Hoewel er zeker wat aan te merken valt op de eerste en tweede generatie AirPods, was de combinatie van geluid, comfort en gebruiksgemak wat ons betreft onovertroffen. Het waren ook toen al niet de allerbeste dopjes wat geluidskwaliteit betreft en ze pasten ook niet bij iedereen even goed in de oren bijvoorbeeld, maar voor veruit de meesten zijn de AirPods ook nu nog ideaal.