Volledig scherm
© AFP

Netflix stopt met proefabonnement: voortaan meteen betalen

Nog nooit betaald voor Netflix door het proefabonnement? Dat is nu verleden tijd. Netflix is gestopt met het aanbieden van de gratis proefperiode van een maand in Nederland en België. Dat blijkt uit ondersteuningspagina’s op de site van de dienst. Ook bij het aanmaken van een nieuw account komt de optie van een proefperiode niet langer naar voren.

De help-pagina’s voor de gratis proefperiode in Nederland en België geven nu de tekst weer dat ze niet meer worden aangeboden. Netflix heeft ook de knop boven in beeld, waarin stond ‘probeer Netflix 30 dagen gratis’, vervangen door ‘word nu lid van Netflix’. Techsite Android Planet merkte op dat de gratis proefperiode is verdwenen.

De gratis proefperiode was er sinds het begin van Netflix in Nederland, in 2013. De streamingsdienst heeft niet bekendgemaakt waarom het stopt met de gratis maand. Gebruikers moeten nu onmiddellijk beginnen met het afsluiten van een betaald abonnement, vanaf ongeveer acht euro per maand voor het standaardabonnement. In thuisland Verenigde Staten en veel andere landen is de gratis proefperiode nog wel actief.

In de podcast Bingewatchers worden veel series van onder meer Netflix besproken:

  1. Amerikaanse gerecht stelt vragen bij privacybeleid van Zoom

    Amerikaan­se gerecht stelt vragen bij privacybe­leid van Zoom

    De openbaar aanklager in New York heeft het videoconferencing-bedrijf Zoom om meer uitleg gevraagd over zijn privacybeleid. Sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus werken een pak meer mensen voltijds van thuis en boomt het gebruik van Zoom. De app kreeg er in één klap miljoenen klanten bij, maar de Amerikaanse justitie vreest dat de onderneming niet genoeg voorzorgsmaatregelen neemt om de gegevens van zijn gebruikers te beschermen.