Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Op volle snelheid tikken: dit zijn de beste compacte toetsenborden

Voor jou getestHalf Nederland werkt voorlopig thuis. Met welke kantooruitrusting kom je aan de keukentafel goed voor de dag? Deel 2: kleine, fijne toetsenborden.

Schoolschriften, koffiekopjes, legpuzzels, kleurpotloden, ontbijtbordjes, computerschermen: wie in deze tijden noodgedwongen met het voltallige gezin aan de keukentafel werkt, moet knokken voor elke vierkante centimeter. Handig is het niet als het halve huishouden op een fullsize toetsenbord tikt. Deze brede ramplanken zijn naast de standaard cijferrij (boven de lettertoetsen) uitgerust met een numpad waar de cijfers als op een rekenmachine gegroepeerd staan. Handig als je vaak de accountant uithangt, voor de meeste mensen een uithoek van het toetsenbord die zelden wordt aangeraakt. Compleet overbodig gebruik van de ruimte.

  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.