Volledig scherm
De drone bovenop een Uber-wagen. © AFP

Pizza wordt deze zomer in San Diego geleverd via een drone

Techbedrijf Uber is van plan om deze zomer maaltijden te gaan bezorgen met drones. Het gaat voorlopig om een proef in de Amerikaanse stad San Diego. Kan de pizzabezorger binnenkort z’n biezen pakken?

Zo snel zal het in eerste instantie niet gaan, zegt Uber Elevate tegen Bloomberg. Dat komt vooral omdat de drones nog niet deur-tot-deur kunnen bezorgen. In eerste instante zal Uber Elevate de drones naar een speciale landingsplek sturen. Vanaf daar kunnen gewone, menselijke koeriers de bestelling verder brengen. Voorlopig gaat het om een test die vooral de veiligheid, kwaliteit van het eten en de snelheid van bezorging onder de loep neemt.

Uber denkt zelf dat maaltijdbezorging veel sneller kan. Waar bezorgers momenteel zo'n 21 minuten doen over een afstand van 1,5 kilometer, zal de drone daar slechts zeven minuten over doen. De verwachting is dat nieuwere drones zeker een maximumsnelheid van 110 km per uur kunnen halen.

McDonald's

Overigens doet Uber het niet alleen: ook McDonald's heeft een stake in dit verhaal. Het restaurant met de gouden bogen ontwikkelde samen met de techgigant speciale verpakkingen die de veiligheid en kwaliteit moeten waarborgen. Qua bezorgkosten scheelt het niet veel: de prijs is ongeveer hetzelfde als je zou betalen bij een menselijke bezorger, aldus Bloomberg.

De luchtvaarttoezichthouder FAA heeft met veel drone-aanvragen te maken. Ook Google, Wings en Amazon zijn bezig met bezorgen en andere services via de lucht. 

 1. Man verliest één miljoen euro met bankpasfraude: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Man verliest één miljoen euro met bankpas­frau­de: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Een man uit het noorden van Nederland is begin september slachtoffer geworden van de grootste ‘phishingzaak’ in Europa: cybercriminelen plukten in één nacht tijd maar liefst één miljoen euro van zijn bankrekening. De man had zijn bankpas opgestuurd om in te wisselen voor een nieuwe. Het slachtoffer moet nog maar afwachten of hij het geroofde geld terugkrijgt. ‘Dit is een heel opmerkelijke zaak'.
 2. Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder
  Review

  Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder

  Als er een laptop is die de gemoederen kan laten oplopen, dan is het wel de MacBook Pro van Apple. In 2016 was er reden genoeg voor discussie, want Apple had het ontwerp van zijn duurste laptop behoorlijk aangepast. Niet iedereen was even blij met die wijzigingen en vooral het nieuwe toetsenbord kwam Apple op behoorlijk veel kritiek te staan, niet in de laatste plaats omdat het toetsmechanisme gevoelig was voor stof en vuil, waardoor toetsen konden blijven hangen.
 3. Apple AirPods Pro: vooruitgang om voor te sparen
  Review

  Apple AirPods Pro: vooruit­gang om voor te sparen

  Het is nu bijna drie jaar geleden dat Apple de eerste AirPods uitbracht. De draadloze bluetoothoordopjes hebben veel positiviteit gebracht, maar ook negativiteit, zou je kunnen zeggen. Positief in de zin van het product zelf. Hoewel er zeker wat aan te merken valt op de eerste en tweede generatie AirPods, was de combinatie van geluid, comfort en gebruiksgemak wat ons betreft onovertroffen. Het waren ook toen al niet de allerbeste dopjes wat geluidskwaliteit betreft en ze pasten ook niet bij iedereen even goed in de oren bijvoorbeeld, maar voor veruit de meesten zijn de AirPods ook nu nog ideaal.