Volledig scherm
© Belga

Rijen bij festivalbars verleden tijd door nieuwe techniek

Het zal niet lang duren totdat festivalmuntjes tot de verleden tijd behoren. Op Lowlands kunnen bezoekers vanaf vrijdag voor het eerst hun drankjes bestellen en betalen met een app. De Ondernemer sprak met de ceo van techbedrijf CM.com over de pilot.

,,Hoeveel muntjes moet ik kopen?”, vraagt iedere festivalganger zich vroeg of laat af. In de praktijk koop je er altijd te veel of te weinig. De pilot –Mobile Order - die CM.com en Lowlands hebben opgezet maakt het mogelijk om vanuit de Lowlands Festival 2019-app bij drie bars een drankbestelling te plaatsen. ,,We verwachten een betere beleving voor de bezoeker. Dat mensen minder stress hebben doordat ze geen muntjes hoeven kopen”, zegt Jeroen van Glabbeek, ceo van CM.com. ,,We denken dat bestellingen vlotter verlopen omdat bezoekers hun bestelling niet verbaal hoeven over te brengen terwijl de muziek luid aanstaat.’’

Festivalmuntjes

Je drankbestelling plaatsen en ophalen werkt verrassend eenvoudig. Na het invoeren van de bestelling in de festival-app verschijnt een QR-code waarmee de bestelling bij de betreffende bar kan worden afgehaald. De betaling vindt na afloop van Lowlands in één transactie plaats, waardoor de portemonnee en fysieke muntjes op het festival niet nodig zijn.

Mobile Order

Het idee voor Mobile Order is bedacht tijdens een avondje bij voetbalclub NAC, zegt de ceo. Hij zag vanuit zijn skybox (met eigen bar) lange rijen met supporters bij de bar en vroeg zich af: ,,Hoe maken we de beleving die wij kennen bereikbaar voor alle fans? Dat je naar de bar loopt en je drankje meekrijgt. De rekening komt later wel. Betalen moet je toch.”

Lees het hele verhaal op de website van De Ondernemer