Volledig scherm
© REUTERS

Slechtste week voor bitcoin sinds november

Cryptomunt bitcoin heeft zijn minste week sinds vorig jaar november beleefd. De grootste cryptomunt gemeten in marktwaarde verloor de voorbije dagen 15 procent. Overige digitale valuta’s deden het niet veel beter.

Vanmiddag was de munt volgens Coinmarketcap.com 10.213 dollar waard. Eerder deze maand was de cryptomunt nog meer dan 12.000 dollar waard. Volgens sommige marktanalisten kan de munt nog niet als veilige haven in roerige tijden worden beschouwd.

Een directe aanleiding voor de nieuwe daling is moeilijk aan te wijzen. De digitale munt begon in mei nog aan een opmars, na de instorting van de cryptomarkt die in januari van vorig jaar was ingezet. Sinds die opleving bewoog de koers van de cryptomunt met flinke pieken en dalen.

Waar komt de Bitcoin precies vandaan? In dit college van de Universiteit van Nederland neemt dr. ir. Harald Vranken je mee in de wereld van ‘mining’ - de geldpers van nu - en vertelt hij je waarom dit in de woestijn van Mongolië gebeurt:

  1. Google Stadia review: zijn spelcomputers vanaf nu echt overbodig?
    Recensie

    Google Stadia review: zijn spelcompu­ters vanaf nu echt overbodig?

    Google kondigde in 2019 een verrassend nieuw project aan: Stadia. De belofte van Stadia is dat je er de modernste games mee kunt spelen, overal waar maar internet is, op elk willekeurig scherm, of dat nu je dure 4k-televisie is of je smartphone. Die belofte klinkt mooi, maar hoe bevalt Stadia in de praktijk, buiten de veilige muren van de Google-campus? Techsite Tweakers kreeg eerder toegang tot het platform en kon geruime tijd checken of Stadia echt de toekomst is. Dit is hun conclusie.