Smartwatches.
Volledig scherm
Smartwatches. © Apple

Smartwatch aanschaffen? Deze horloges zijn goed én stijlvol

Smartwatches worden steeds populairder. Slimme horloges moeten niet alleen veel kunnen. Liefst zijn ze ook mooi om naar te kijken. Dit zijn onze vier stijlvolle toppers.

We hebben onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen in dit artikel, maar wat ons betreft zijn alle smartwatches unisex. Leef je dus uit!

Dames: Samsung Galaxy Watch Active (€199)

Galaxy Watch Active
Volledig scherm
Galaxy Watch Active © Samsung

Net zoals de grote merken hun ‘flagship’-smartphones in verscheidene modieuze kleurtjes lanceren, komt er tegenwoordig ook een brede keuze aan smartwatches op de markt. Zo heeft de Galaxy Watch Active van Samsung onder meer een uitvoering in rosé goud. Ook die ‘vrouwelijke’ variant heeft een mooi robuust design, met een brede keuze uit verschillende wijzerplaten. De smartwatch werkt vooral samen met Android, maar er zijn ook functies die ze uitwisselt met een iPhone. Ook mooi is dat ze uit roestvrij staal is gebouwd, waterresistent is, en het scherm vrijwel krasbestendig is.

Dames: Fossil Q Venture HR (€ 237)

Fossil Q Venture HR.
Volledig scherm
Fossil Q Venture HR. © Fossil

Smartwatchpionier Fossil blonk de afgelopen jaren vooral uit in zijn samenwerkingen met modehuizen als Emporio Armani en Michael Kors, wat resulteerde in een paar erg trendy modellen. Maar ook de eigen toestellen, zoals deze Fossil Venture HR in grijs/wit, hebben een trendy look. Ook qua hardware is dit prima: ze heeft een mooi scherm, diverse opties, en een hartslagsensor voor wanneer je ze ook wilt gebruiken voor lichaamsbeweging. De batterijduur valt dan weer wat tegen.

Heren: Apple Watch Series 4 (€ 414)

Apple Watch Series 4.
Volledig scherm
Apple Watch Series 4. © Apple

Apple blijft het goed uitzingen op de smartwatchmarkt, en toont met de Series 4 van zijn Apple Watch een slim horloge dat onder meer 30 procent meer beeldoppervlak heeft, en - dankzij een speciale schermtechniek voor batterijbesparing - een batterijduur die op 18 uur wordt geschat. Ze weten er ook nog steeds een fashion statement van te maken; de Apple Watch is dan ook een horloge dat onder geen enkele kleur van hemdsmouw misstaat. Ook voor de sportman is de Apple Watch een uitstekende keuze.

Heren: Garmin Vivoactive 3 (€ 193)

VivoActive 3
Volledig scherm
VivoActive 3 © Garmin

Met zijn Vivoactive 3 levert de Amerikaanse fabrikant Garmin een prima sporthorloge voor de fervente sporter, met veel smartfuncties. Hij geeft een betrouwbare meting van het hartritme van de gebruiker, een lange accuduur en een nauwkeurige gps. Ook staan er heel wat verschillende sportprogramma’s op. Minpunt: er is geen opslag voor muziek.