Volledig scherm
Klanten van Tele2 die momenteel in het buitenland zijn, hebben mogelijk problemen met bellen en internetten. © ANP

Tele2-klanten in buitenland konden ruim een dag niet bellen en internetten door storing

Klanten van Tele2 die in het buitenland verblijven konden sinds gisteravond ruim een dag niet bellen en internetten. De storing is inmiddels verholpen.

Vanochtend schreef Tele2 op zijn website: ,,De storing is veroorzaakt door een overbelasting van roaming-aanvragen op het netwerk.'' De oplossing werd vanavond in de loop van de avond gevonden.

Voor Daniëlle Pleijsier zorgde de storing voor spannende momenten tijdens haar vakantie in Frankrijk. ,,Ik ben als alleenstaande moeder met mijn 11-jarige dochter op een camping in Bretagne en had spoedeisende hulp nodig. Maar door de storing kon ik niemand bellen, ook de hulpdiensten niet. In het donker kilometers rijden naar een ziekenhuis zonder Google Maps was door de storing ook geen optie. Gelukkig is het goed afgelopen en ben ik door de ambulance opgehaald, maar de vakantie voor mij en mijn dochter is zwaar getroffen door Tele2."

Een medewerker van de klantenservice liet eerder op Twitter weten dat de problemen zich overal buiten Nederland voor konden doen. In reacties lieten diverse klanten weten een schadevergoeding te verwachten van het bedrijf.

Tele2 Nederland on Twitter

Momenteel kun je problemen ervaren met het gebruik van mobiele diensten in het buitenland. Helaas kunnen wij nog niet aangeven wanneer deze storing is verholpen. Via https://t.co/pIn8RO1km4 houden we je op de hoogte. Sorry voor het ongemak.

  1. Nog een 8K-televisie onder de loep: ultiem kijken voor ultieme prijs

    Nog een 8K-televisie onder de loep: ultiem kijken voor ultieme prijs

    Nog geen twee maanden geleden bekeken we een van de eerste 8K-televisies op de markt. We waren enthousiast, maar hadden serieuze twijfels over 8K. Er is tenslotte bijna geen content in die resolutie. Inmiddels is het alweer tijd voor de verbeterde versie van die televisie. De vraag of 8K een plek heeft in de huiskamer blijft echter onbeantwoord. Vooral bij een tv met een prijskaartje van, houd je vast, 7000 euro. Hoe dan ook, Hardware.Info bekeek de Samsung QR950R. Dit is de conclusie.