Door de coronauitbraak werkt menig Nederlander thuis op de laptop. Hoe voorkom je ergonomische problemen?
Volledig scherm
PREMIUM
Door de coronauitbraak werkt menig Nederlander thuis op de laptop. Hoe voorkom je ergonomische problemen? © Getty Images

Thuis achter de laptop vanwege het coronavirus? Zo hou je het ergonomisch

We moeten vanwege het coronavirus zo veel mogelijk thuiswerken, maar langer dan twee uur achter een laptop werken is ongezond. Hoe voorkom je een laptopbochel?

Loop je op een doordeweekse dag langs een gemiddelde koffiezaak, en je spot zo vijf of zes exemplaren. Mobiele werkers, druk typend op hun laptop. Zich niet bewust van het onheil dat boven hun gebogen hoofden hangt. De kans is namelijk groot dat ze binnenkort worden getroffen door een zere nek, schouders, rug en armen of zelfs een laptopbochel.

  1. Ongelooflijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Ongeloof­lijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Een man uit India is door een ongelooflijk toeval weer met zijn gezin herenigd na een vermissing van ruim twee jaar. De vader van vijf kinderen raakte door een trieste samenloop van omstandigheden de weg naar huis kwijt en kwam bijna 2000 kilometer verderop terecht. Geheel per toeval werd de man herkend op een filmpje uitgezonden op video-app Tiktok. ,,We barsten allebei in tranen uit toen we elkaar voor het eerst zagen.”