Professor Mazhar Ali (midden) met zijn collega-onderzoekers dr. Yaojia Wang (links) en dr. Heng Wu.
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Mazhar Ali (midden) met zijn collega-onderzoekers dr. Yaojia Wang (links) en dr. Heng Wu. © TU Delft

TU Delft doet baanbrekende ontdekking die computers honderden keren sneller moet maken

Een onderzoeksteam van de TU Delft heeft een belangrijke ontdekking gedaan op het gebied van supergeleiders. Het gaat om een doorbraak in de ontwikkeling naar een nieuw soort supercomputer. Supergeleiders kunnen niet alleen elektronica honderden malen sneller maken, ze werken ook zonder energieverlies.

6 reacties

 • Kees van Weteringen

  2 maanden geleden
  Pas maar op dat door spionagepraktijken deze wetenschap niet in verkeerde handen valt!!! En al helemaal niet in die van de russen!!
 • Jessica Berends

  2 maanden geleden
  Ontzettend knap, echt iets waar de wereld iets aan heeft! En als ik het goed begrijp niet alleen veel sneller, maar ook veel zuiniger en dus milieuvriendelijker. Laten we zien of en hoe dit gebruikt kan worden. Het lab is één, de praktijk vaak toch net anders. @Hans Jacobs: Als je echt een verband tussen rekencapaciteit van chips en verloedering van de samenleving ziet, dan kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld hier niet te komen en mee te doen. Wees het voorbeeld dat je wilt zijn.
 • jan gottschal

  2 maanden geleden
  Geweldige uitvinding die enorm veel energie kan besparen, dit is echt een doorbraak! Voor de zwartkijkers; je mag nog steeds je telraam gebruiken als je dat wil. (A) sociale media zullen ook sneller gaan, maar je hoeft het niet te gebruiken.
 • Marcus Radel

  2 maanden geleden
  Elke voortuigang heeftt z'n nadelen en voordelen. Laten we nu gebruik maken van de voordelen en de nadelen supersnel laten verdwijnen !
 • Hans Jacobs

  2 maanden geleden
  Wat zullen we dan gelukkiger worden. Nog meer stress, oppervlakkigheid, sneller reageren en destructie van onze geestelijke rust en vernietiging van de planeet.