Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AP

Wereldwijd ophef over Whatsapp-regels die dit weekend ingaan: ‘Wij merken er niks van’

Op 15 mei is het zover: dan gelden de nieuwe gebruiksvoorwaarden van WhatsApp, die je vroeg of laat moet accepteren om WhatsApp te mogen blijven gebruiken. Wat staat er in die voorwaarden en hoeveel gaan we er echt van merken? Dat legt ict-jurist Arnoud Engelfriet ons uit.

2 reacties

 • G.W. Jansen

  1 maand geleden
  Vandaag ben ik overgestapt van Whatsapp naar Signal. De installatie verliep probleemloos én snel: een aantal vragen beantwoorden, een toegezonden (SMS) verificatie-code invoeren, alsmede een éénmalige, zelf ontworpen pin-code van minimaal 4 cijfers ... en klaar-is-Kees. En nu nog wat meer van mijn contacten uitnodigen om ook over te gaan op Signal.
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  Ooit, toen ik voor het eerst whatsapp op mijn telefoon installeerde, zag ik ergens dat ik accoord moest gaan met een bedrag. Dat is er nooit van gekomen, maar je kunt op tien vingers natellen dat er op een gegeven moment betaald moet worden. Anders kun je whatsapp niet meer gebruiken.
 1. Ondergedoken Marc Van Ranst tart aanhangers Jürgen Conings in chatgroep

  Ondergedo­ken Marc Van Ranst tart aanhangers Jürgen Conings in chatgroep

  De Belgische viroloog Marc Van Ranst is in de nacht van dinsdag op woensdag opgedoken op berichtendienst Telegram in een groep van aanhangers van de voortvluchtige beroepsmilitair Jürgen Conings. Daar daagde hij de aanwezigen uit met enkele opmerkingen. Het Belgische tv-programma VRT NWS deed de ontdekking. Van Ranst, die ondergedoken zit vanwege doodsbedreigingen, bevestigt dat het om hem ging en dat het ‘niet slim’ was.