Met deze tips houdt je batterij het langer vol.
Volledig scherm
Met deze tips houdt je batterij het langer vol. © NurPhoto via Getty Images

Zo gaat de batterij van je smartphone heel wat langer mee

Een leeggelopen smartphonebatterij midden op de dag kan aardig vervelend zijn. Gelukkig zijn er heel wat trucjes om de accuduur van je toestel te verlengen. We stelden een handig overzicht van de belangrijkste tips samen én zochten naar de huidige toppers onder de smartphones wat betreft de batterijkwaliteit.

 1. Wordt de batterij in smartphone straks vervangen voor een sensor op zonne-energie?
  PREMIUM
  Technische Dienst

  Wordt de batterij in smartphone straks vervangen voor een sensor op zon­ne-ener­gie?

  Technologische ontwikkelingen maken het leven doorgaans een stuk makkelijker. Maar met dat gemak komt ook een keerzijde. Namelijk dat de meeste technologie draait op traditionele batterijen. En die zijn behoorlijk schadelijk voor het milieu. Maar als het aan de bedenkers van BFree ligt, zijn batterijen voor IoT-apparaten straks verleden tijd. Ze vertellen erover in de rubriek Technische Dienst.
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?