Zo koop je smartphone-apps voor minder
Veel producten gaan soms in de aanbieding waardoor ze goedkoper zijn, waaronder apps. Wie slim is, kan daarom flink besparen op smartphone-apps en abonnementen.
Aanbiedingen in de gaten houden
Heb je een of meerdere apps op het oog? Er zijn manieren om prijsveranderingen van apps in de gaten houden, zoals AppSliced (iOS). Via deze website en app kun je apps volgen en een seintje krijgen op het moment dat deze in de aanbieding is, of zelfs helemaal gratis. Verder laat de website weten of een app momenteel relatief prijzig is, of juist goedkoop. Daarvoor kijkt AppSliced naar de prijshistorie.
Voor Android
Ben je een Androidgebruiker? Dan is AppSales de moeite waard. Deze app doet in grote lijnen hetzelfde als AppSliced. Je kunt dus de prijsontwikkeling van apps volgen en een seintje krijgen op het moment dat deze in de aanbieding zijn.
Verder heeft de Google Play Store-app van Android een ingebouwde wensenlijst voor apps, maar deze is niet de moeite waard. Die houdt namelijk niet bij of apps momenteel in de aanbieding zijn.
Veel Android-apps voor weinig
Zowel Apple als Google bieden abonnementen aan waarmee je voor een vast maandelijks bedrag toegang krijgt tot honderden apps en games, zonder advertenties. Grootverbruikers kunnen hiermee flink besparen.
Google Play Pass kost 4,99 euro per maand en heeft honderden apps en games in de catalogus. Je kunt de toegang met maximaal vijf andere gezinsleden delen. Een jaarabonnement kost 29,99 euro.
Je sluit een (proef)abonnement af via de Play Store-app op een Android-telefoon. Tik op het profielicoon rechts, druk op ‘Play Pass’ en volg de aanwijzingen.
Exclusieve games via Apple Arcade
Apple-gebruikers gaan voor Apple Arcade. Met dit abonnement heb je toegang tot meer dan 200 exclusieve games - er zitten geen apps bij. Arcade kost 4,99 euro per maand en is deelbaar met maximaal vijf andere gezinsleden. Via de App Store-app op een iPhone of iPad sluit je een (proef)abonnement af.
Arcade is onderdeel van Apple One. Met dit abonnement bundel je meerdere Apple-diensten, zoals Apple Music en Apple TV+, in één voordelig pakket. Een individueel Apple One-abonnement kost 16,95 euro per maand. Een gezinspakket is 22,95 euro per maand en is deelbaar met maximaal vijf anderen.
Schrappen en afwisselen
De laatste jaren zijn er steeds meer apps die gebruikmaken van abonnementen. Het is daarom slim om zo nu en dan door al je maandelijkse betalingen te lopen en weinig nuttige diensten te schrappen. Zo betalen veel mensen voor (app-)abonnementen die ze zelden tot nooit gebruiken.
Ook kun je ervoor kiezen om abonnementen af te wisselen. Betaal bijvoorbeeld de ene maand voor Netflix, zeg deze dienst op, stap over naar Apple TV+ en herhaal.
Dit trucje is echter niet altijd mogelijk. Het is bijvoorbeeld niet praktisch om af en aan voor een cloudopslagdienst te betalen, zoals iCloud of Google One. In dit soort gevallen kun je het beste langdurige abonnementen afsluiten. Een jaarabonnement is in de regel altijd goedkoper dan een maandelijks pakket.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Meta: Trump is weer welkom op Facebook en Instagram
De socialemediaplatforms Facebook en Instagram maken een einde aan de schorsing van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, meldt moederbedrijf Meta. Trumps accounts, die Meta na de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 opschortte, worden ‘in de komende weken’ gereactiveerd. -
Een Chromecast of toch een Apple TV? Dit zijn de belangrijkste verschillen
De meeste tv’s hebben apps voor Netflix, YouTube en andere streamingdiensten, maar die zijn vaak log en onhandig. Wie makkelijk tv wil kijken kan dat het beste doen met behulp van een Chromecast of Apple TV - maar welke van die twee is dan je beste optie? -
PREMIUMhuisarts vertelt
‘Vroeger keken we ’s avonds samen naar Disney+, maar nu wil ze niet meer’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. Deze week behandelt hij een patiënt met ernstige buikklachten. -
PREMIUMtips
De muren toe aan een likje verf? Zo kies je de juiste kleur
De gemiddelde Nederlander geeft de muren in huis elke drie tot vier jaar een nieuw kleurtje. Maar hoe kies je een goede tint? Heleen van Gent, kleurexpert bij AkzoNobel, geeft advies. -
Na chaos CL-finale hoopt Franse regering bij Spelen in Parijs op videobewaking met kunstmatige intelligentie
Met de chaos rond de Champions League-finale in Parijs nog vers in het geheugen, hoopt de Franse regering voor de komende Olympische Spelen in diezelfde stad op videobewaking met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). De Franse Senaat nam het voorstel dinsdag aan, maar tegenstanders vrezen een ‘Trojaans paard’ dat na de Spelen niet meer zal verdwijnen en de fundamentele rechten van burgers verder aantast.
-
PREMIUM
De batterij van de toekomst biedt mogelijkheden: ‘Ben overtuigd dat het gaat lukken’
De energietransitie kan niet zonder betere batterijen. Een club van knappe koppen verenigd in BatteryNL werkt samen om nieuwe accu’s te ontwikkelen. ,,Die alternatieven komen er. Is het niet over vijf jaar, dan is het over twintig.” -
-
-
Met deze tool zie jij op welke toeslag of welk potje geld je recht hebt
Zorgtoeslag, huurtoeslag, bijzondere bijstand. Er zijn veel potjes met geld maar mensen weten ze vaak niet te vinden. Om die reden lanceren schuldhulporganisaties Geldfit en VoorzieningenWijzer nu een online Potjes-check. Zo kun je zelf raadplegen op welke voorzieningen je recht hebt. -
Drie manieren om hackers buiten je telefoon en laptop te houden
Digitale criminaliteit blijkt elk jaar opnieuw weer toe te nemen. Hoe kun je je het beste wapenen tegen digitale inbrekers?