Zo werkt de Avond4daagse-app voor kinderen
Omdat het tijdens de lockdown niet mogelijk is de Avond4daagse traditiegetrouw te organiseren, is gekozen voor een alternatief: iedere gegadigde kan vanaf een thuisadres meelopen via een speciale app. Zo werkt dat.
Delen per e-mail
De jaarlijkse vierdaagse-wandelevenementen zijn voor het tweede jaar slachtoffer van de coronacrisis. De organisaties van onder andere de Vierdaagse in Nijmegen en de Wandelvierdaagse in Deventer besloten al vroegtijdig een streep door hun evenement te halen, omdat grootschalige evenementen nog niet zijn toegestaan en veel risico’s met zich meebrengen.
De Avond4daagse gaat voor kinderen verspreid door het land wel door, maar in een alternatieve vorm. Deelnemers kunnen zich online aanmelden voor deelname, waarna ze inloggen met een speciale app om alsnog deel te nemen. Dat gebeurt dan niet op grote schaal samen met anderen, maar met een vriend of familie bij jou in de buurt. De coronaregels voor een gewone buitenwandeling gaan dan op, waardoor het evenement alsnog door kan gaan.
Wat zijn de voorwaarden?
Je moet je aanmelden bij de app eRoutes, die je vervolgens iedere dag een nieuwe route voorschotelt. Daarbij kun je kiezen uit verschillende wandelafstanden van 2,5, 5 of 10 kilometer. Heb je vier dagen gelopen, dan krijg je vervolgens een medaille naar je thuisadres gestuurd.
Deelnemen kan tot en met 30 juni, maar je moet de vier wandelingen wel in een periode van maximaal twee weken hebben gelopen. Volgens de organisatie “blijft het zo een uitdaging”, terwijl je nog steeds relatief vaak achter elkaar moet gaan lopen.
Hoe doe ik mee?
Iedereen die wil deelnemen aan de Avond4daagse moet een account bij de app eRoutes maken. Deze Groningse software wordt al langer gebruikt om wandelingen te plannen en digitaal vast te leggen. Met dit account kun je vervolgens inloggen op een speciale webpagina waar je je kunt registreren voor het wandelevenement. Inschrijven kost 6,50 euro per persoon.
Vervolgens kun je de eRoutes-app op je telefoon installeren. Die is er zowel voor iPhone als Android. Log in met je account en je krijgt automatisch iedere dag een nieuwe mogelijke wandelingen toegestuurd.
Wat doet die app dan?
De app laat de route zien die je moet wandelen, waarbij de GPS-antenne van de telefoon je huidige locatie bijhoudt. Zo zie jij als gebruiker hoe je moet wandelen, terwijl ook wordt gecontroleerd of je echt je kilometers hebt gemaakt.
Wandelen met een app is de laatste tijd steeds meer in trek: de Ommetje-app probeert gebruikers aan te sporen minstens twintig minuten per dag te lopen, hoewel de route daarbij niet belangrijk is. Games zoals Pokémon Go motiveren spelers bovendien om vaker de natuur en buitenomgeving op te zoeken.
Ze volgen mijn locatie? Hoe zit dat qua privacy dan?
Volgens de Groningse appbouwer Imagine Run verzamelt de app gebruikersgegevens, waaronder je contactinformatie en gebruiksdata. Dat staat in de app-omschrijving bij Apple vermeld.
Je locatie wordt door de app ook vastgelegd, maar zou niet aan je identiteit gekoppeld kunnen worden. Hierdoor kan de ontwikkelaar niet zien waar jij als persoon op een specifiek moment loopt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Drie manieren om hackers buiten je telefoon en laptop te houden
‘Traditionele’ criminaliteit nam in 2020 af vergeleken met de jaren ervoor, terwijl er juist meer online criminaliteit was. Logisch ook: het is voor inbrekers extra lastig om hun werk te doen als iedereen om 21.00 uur ‘s avonds thuis moet zijn. Een goed moment dus om te kijken hoe je je kunt wapenen tegen digitale inbrekers. -
China legt webgigant Alibaba miljardenboete op
China legt webwinkelconcern Alibaba van techmiljardair Jack Ma een miljardenboete op voor monopoliepraktijken. Het gaat in totaal om 18,2 miljard yuan, dat komt omgerekend neer op 2,3 miljard euro. -
miljardenomzet
Niet Nintendo, maar deze (onbekende) ontwikkelaar is de grootste ter wereld
TiMi Studios, de maker van populaire videogames zoals Honor of Kings en de mobiele versie van schietspel Call of Duty, heeft in het coronajaar 10 miljard dollar omgezet. Dat melden ingewijden aan persbureau Reuters. Daarmee zou de game-ontwikkelaar volgens de bronnen het grootste van de wereld zijn. -
OnePlus 9 (Pro) review: Wat merk je van de Hasselblad-camera's in deze smartphones?
Met de OnePlus 9 en 9 Pro heeft het Chinese telefoonmerk zijn belangrijkste telefoons van het jaar uitgebracht. Toestellen die het vooral van de nieuwe camera’s moeten hebben. -
Dit zijn de beste draadloze oordopjes voor tijdens het sporten
Luister jij graag naar muziek tijdens het lopen, fitnessen of fietsen? Volgens de Londense Brunel University kan muziek je sportprestatie tot 15 procent verbeteren. Naast je sportoutfit, schaf je dus best ook een paar draadloze oortjes aan. Wij gingen op zoek naar de beste modellen die goed aansluiten én tegen een spatje zweet kunnen.
-
Dit zijn alle tv-kanalen die in Nederland 4K-beeld uitzenden
Iedereen die de afgelopen paar jaar een nieuwe tv heeft gekocht, heeft waarschijnlijk een scherm met een 4K-resolutie in huis. Het grotere aantal pixels zorgt voor een scherper beeld, maar live tv-kijken in 4K is nog nauwelijks beschikbaar en er zijn weinig plannen voor, blijkt uit een rondvraag. We zetten de paar bestaande opties op een rij. -
Waarom telefoons inmiddels meer dan 1800 euro kosten
Vroeger was niet alles beter, maar een telefoon kostte tien jaar geleden in elk geval geen maandloon. Toch bestaan er steeds meer smartphones waar je meer dan 1500 euro voor betaalt. Hoe komt dat? En is het nog de moeite waard om die meerprijs te betalen? -
Gewone mensen dood wensen op Facebook mag niet, maar BN'ers wel
Het anti-haatbeleid van Facebook maakt een uitzondering voor bekende mensen. Anders dan ‘gewone’ burgers, mogen gebruikers beroemdheden wél dood wensen, als ze hen maar niet taggen in de berichten.