Volledig scherm
Botic van de Zandschulp. © Gerard Burgers

Van de Zandschulp op tijd bij de les; plaatst zich voor 2e ronde Challenger-toernooi Marbella

MARBELLA / VEENENDAAL - Botic van de Zandschulp heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het Challenger-toernooi van Marbella. De Veenendaler rekende in drie sets af met de Duitser Jeremy Jahn: 6-2, 5-7, 6-0. Van de Zandschulp was in de eerste set oppermachtig.

 In de tweede set leek hij de partij al naar zich toe te trekken, maar een break voorsprong was aan de huidige nummer 342 van de wereld niet besteed. Op 5-5 miste hij nog eens twee breakpoints, om prompt de set in te leveren. 

In de derde set was Van de Zandschulp weer helemaal bij de les. Het toernooi heeft de naam ‘Rafa Nadal Open’ meegekregen. De naamgever is, vanwege zijn deelname aan de US Open in New York, uiteraard niet van de partij. 

Toch is er een opvallende deelnemer op Marbella. Niemand minder dan Andy Murray, drievoudig Grand Slam-winnaar, neemt deel op een wildcard. De Schot wil weer wedstrijdritme opdoen na een slepende heupblessure. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Overige sporten