Wesley Koolhof uit Duiven na stunt naar halve finale Wimbledon

Wesley Koolhof heeft op Wimbledon de halve finale van het gemengd dubbel bereikt. Op het heilige gras van het Londense Grand Slam waren de 30-jarige tennisser uit Duiven en zijn 14 jaar (!) oudere Tsjechische partner Kveta Peschke veel te sterk voor de Nieuw-Zeelander Artem Sitak en de Duitse Laura Siegemund: 6-1, 6-2.

Daarmee heeft Koolhof zijn eerste halve finale ooit op een Grand Slam te pakken. De kwartfinales – ook in het mannendubbel haalde hij de laatste acht – waren deze week al een noviteit voor de 30-jarige Duivenaar, die tot Wimbledon met de derde ronde op Roland Garros zijn beste Grand Slam-prestatie kende.

Koolhof en Peschke, die als vijfde zijn geplaatst, waren niet te stoppen voor Sitak en Siegemund. Met slechts drie games op zak konden ze ruim binnen het uur baan 2 alweer af.

Enorm goed volleren

,,Dit was van een ongelooflijk hoog niveau’', jubelde Koolhofs trainer Marco Kroes direct na afloop. ,,De tactiek klopte als een bus en dan stonden Wesley en Kveta ook nog eens enorm goed te volleren en te retourneren. Ze staan gewoon in de halve finale van Wimbledon man, fantastisch!!’'

Voor een finaleplaats staan Koolhof en Peschke tegenover de Kroaat Ivan Dodig en Latisha Chan uit Taiwan of de Britten Evan Hoyt en Eden Silva.

Volledig scherm
Wesley Koolhof tijdens een eerdere wedstrijd. © BSR Agency
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Overige sporten