Foto Raphael Drent
Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Raphael Drent

Als je er als politicus tegenop ziet dat Mariëlle Tweebeeke je aan de tand voelt, moet je iets anders gaan doen

column thomas verbogtAfgelopen jaar niet, maar daarvoor, in de andere tijd, trad ik weleens op in een theater of bibliotheek, op een literair evenement. Kwam meestal neer op voorlezen uit een van mijn boeken. Daarvóór was er dan een kort of lang gesprek waarin ik onder meer moest uitleggen waarover dat boek ging. 

 1. Kriebels kunnen grote gevolgen hebben, nuttige en aangename
  PREMIUM
  Column Thomas Verbogt

  Kriebels kunnen grote gevolgen hebben, nuttige en aangename

  Ja, denk ik, zoiets moet je natuurlijk ook kopen. Ik zie een vriendin lopen met een gloednieuwe hamer, om de steel zit een plastic zakje, wat ik een sterk voorbeeld vind van overbodige verpakking. Zelf heb ik ook een hamer thuis, wel twee, maar heb het gevoel dat die er altijd waren, dat ze gewoon een keer het huis zijn binnengekomen, zoals de Rijn bij Lobith ons land, iets waar je haast nooit bij stilstaat.
 2. Waarom zou het plein tijdens Dodenherdenking verboden gebied zijn?
  PREMIUM
  Column Thomas Verbogt

  Waarom zou het plein tijdens Dodenher­den­king verboden gebied zijn?

  Hier in de buurt zeiden we tegen elkaar: ,,Ben je er dinsdag?” Antwoord geven was niet eens nodig. Soms vroeg iemand: ,,Het gaat toch door?” Vreemde vraag is dat, want hoe zou je Dodenherdenking niet kunnen laten doorgaan? Maar bedoeld werd de praktische gang van zaken, om het zo maar eens te noemen. Dat we bij elkaar komen op het plein voor de kerk, dat daar een harmonie of fanfare komt spelen, altijd een beetje vals, maar ontzettend goed bedoeld, dat we met ons allen stil zijn en daarna weer stil naar onze huizen gaan om daar ook nog een tijdje min of meer stil te blijven.

Columns