Dacht dat onze koningin de bekendste vrouw van Duitsland was, of Linda

Altijd prettig om een zin te beginnen met 'Nooit geweten dat', want dat betekent dat je iets weet wat je nog niet wist. Het gaan dan om een weetje dat je had kúnnen weten, dus niet: Nooit geweten dat Ed Nijpels 35 jaar geleden een verhouding had met Linda de Mol. Want dat was geheim. 

Een woordvoerder van Linda de Mol ontkent dat trouwens. Linda de Mol zal het bericht dus ook niet bekend hebben gemaakt. Nee, Ed Nijpels. Maar waarom? Beschouwt hij het als een wapenfeit dat het prima doet in de herfst van zijn carrière? Misschien. Ik heb verder geen zin erover na te denken, want het is geen weetje dat iets toevoegt aan mijn kijk op de wereld.

Volledig scherm
Linda de Mol op archiefbeeld. © ANP

Dat is nieuwe informatie over Frau Antje wel. Nooit geweten dat zij de bekendste Nederlandse vrouw in Duitsland is. Dacht dat onze koningin dat was, de vorige en huidige. Of Linda de Mol. Maar nee, Frau Antje, de frisse, goedlachse vrouw die op officiële gelegenheden Hollandse kaas propageert. Ze is in zeer Hollandse kledij gehuld met als opvallend element een wit kapje op haar blonde vlecht.

Ik lees dat ze ermee stopt, ze is in de 60 en 'toe aan een nieuwe uitdaging'. Ah, daar heb je de uitdaging weer. Er moet dus een nieuwe Frau Antje komen en daar zoekt de Nederlandse Zuivel Organisatie naar. Met de uitstraling die ervoor zorgt dat iedereen om haar heen zin krijgt in kaas. Misschien kort door de bocht samengevat, maar daar komt het op neer. En ook met nogal sterke sociale vaardigheden, want 'in gezelschap van bijvoorbeeld een minister' moet ze het ook goed doen.

Waarschijnlijk gaan er deze dagen stemmen op die zeggen dat een Herr Antje ook mogelijk moet zijn. Of een Herrfrau of Frauherr Antje. Maar die moet wel lijken op Linda de Mol.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Rare dingen waarover we wat te lang moeten nadenken
    PREMIUM
    column

    Rare dingen waarover we wat te lang moeten nadenken

    In mijn vriendenkring is een vriendin die altijd te laat komt. Is soms lastig, maar we zijn eraan gewend. Als ze een paar keer wél op tijd komt, zijn we bezorgd. We vragen haar of alles goed met haar gaat. Dan zegt ze wat we in onze vriendenkring allemaal zeggen als ons gevraagd of alles goed gaat: ,,Alles is veel, maar het meeste wel.” Dat is vaak het beste antwoord, maar wij vinden het dan toch net iets té onduidelijk.

Columns