Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

De vrouw tegenover me in de trein zei in haar mobieltje: ‘Ik kan niet, want ik zit in een burn-out’

column thomas verbogtDe trein waarin ik gisteren zat, was weer een grote telefooncentrale en de vrouw tegenover me zei: ,,Nee, ik kan niet, want ik zit in een burn-out.” Ja, overal waar je bent, kom je veel te weten over haast iedereen. De vrouw sprak die woorden bijna gezellig uit.

Misschien zou het me goed doen als ik niet over alles nadacht, maar ik kan het niet tegenhouden. Over de vrouw dacht ik: goed dat je het zo zegt.

Waarom ik dat dacht, komt door een artikel dat ik vorige week las en helaas kwijt ben, zodat ik het niet meer na kan lezen. Ging ook over burn-outklachten. Dat die vaak te voorkomen zijn, als je zegt wat er met je aan de hand is en dat je daarom iets niet doet. 

  1. Schaamte, die moeilijke emotionele sensatie moet je ook als Kamerlid leren toelaten
    PREMIUM
    Column Thomas Verbogt

    Schaamte, die moeilijke emotionele sensatie moet je ook als Kamerlid leren toelaten

    Voor een carrièreswitch is het te laat, maar ik zou het best willen zijn: integriteitadviseur van de Tweede Kamer. Alleen al omdat het me fascineert waarom zo’n functie er moet zijn. Mannen en vrouwen die door ons gekozen zijn om ons naar eer en geweten te vertegenwoordigen, en dan kan de integriteit een kwestie zijn. Leg het maar eens uit aan mensen die van niets weten.

Columns