Volledig scherm
PREMIUM
De intocht van Sinterklaas zaterdagmiddag in Apeldoorn. © ANP

Een verhaaltje hoeft niet per se bij de intocht van Sinterklaas

Column Thomas VerbogtVoordat ik er erg in had, zat ik zaterdagmiddag tóch te kijken. Sinterklaas die in Apeldoorn arriveert. Niet per boot, maar per trein. Wist eerst niet waarom dat was, maar Dieuwertje legde het gelukkig uit: het oude paard was met pensioen en het nieuwe was bang voor water. 

Uiteraard was er weer een hoop gedoe, trein die niet wil rijden, paard kwijt, maar dat hoort erbij, want de mensen die het evenement organiseren, denken nog steeds dat kinderen niet genoeg hebben aan Sinterklaas die naar hen zwaait en pieten die gek doen, met pepernoten natuurlijk. Ik ben al een tijdje geen kind meer, maar weet toch nog dat dat voldoende is. Een verhaaltje erbij hoeft niet per se.

Quote

Uiteraard was er weer een hoop gedoe, trein die niet wil rijden, paard kwijt, maar dat hoort erbij

  1. Schaamte, die moeilijke emotionele sensatie moet je ook als Kamerlid leren toelaten
    PREMIUM
    Column Thomas Verbogt

    Schaamte, die moeilijke emotionele sensatie moet je ook als Kamerlid leren toelaten

    Voor een carrièreswitch is het te laat, maar ik zou het best willen zijn: integriteitadviseur van de Tweede Kamer. Alleen al omdat het me fascineert waarom zo’n functie er moet zijn. Mannen en vrouwen die door ons gekozen zijn om ons naar eer en geweten te vertegenwoordigen, en dan kan de integriteit een kwestie zijn. Leg het maar eens uit aan mensen die van niets weten.

Columns