Gespoten waarschuwingssignaal in Lent.
Volledig scherm
PREMIUM
Gespoten waarschuwingssignaal in Lent. © Bert Beelen

Een vrouw riep naar ons: ‘Afstand houden, idioten!’

Column Thomas VerbogtDe straat is normaal benauwend druk, maar nu zo leeg dat oversteken een fluitje van een cent is. Als ik daarmee bezig ben, nadert er van rechts een auto, op hoge snelheid. Ik neem zelden het zekere voor het onzekere, maar wel in het verkeer en blijf midden op de weg staan.

De auto stopt recht voor me, op anderhalve meter afstand, zoals het hoort. Het raampje zakt waardig omlaag en ik zie het hoofd van de automobilist, een groot kaal hoofd. De stem die daaruit komt, roept: ,,Van de rijbaan af, lul!” Raampje gaat weer dicht, auto rijdt verder en ik denk: waarvoor al die moeite?

Mijn humeur moet deze kleine gebeurtenis even van zich afschudden en dan zie ik een oude mevrouw op een fiets. Misschien ben ik zelf wel een oude meneer, maar dat weet ik nog steeds niet zeker. 

Quote

Ik negeer de aanwijzin­gen van de overheid en help haar overeind

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Columns