Volledig scherm
PREMIUM
Paashazen Wilfred (links) en Jesper. Foto ter illustratie. © Lex De Meester

,,Gisteren stond bij de supermarkt een dikke man in een paashaaspak”

columnGesprekstechniek waarvan ik niet houd, is het zinnetje: “Zeg, hierover gaan het nu toch niet hebben?” Vraag is gelukkig niet prominent aanwezig in mijn leven, maar ik ben niet optimistisch als ik aan vandaag denk: verven van de eieren. Dat is de kwestie.

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt is columnist bij De Gelderlander. In zijn dagelijkse mijmeringen verwondert hij zich over het alledaagse. In 2017 vierde Thomas zijn 25-jarig jubileum bij deze krant.
Klik voor eerdere columns

Ik heb de leiding van dat project. Vanmiddag moet het gebeuren, acht volwassenen, twee kinderen. Die kinderen kunnen niet wachten, maar de volwassenen moeten ‘gezellig meedoen’, terwijl iedereen wel wat anders aan het hoofd heeft, zonder dat ik weet wat dat dan is. “Met dit weer blijven we toch zeker lekker buiten.”

Zelf probeer ik altijd te vluchten als ik gezellig mee moet doen, maar op sommige dagen kan het niet anders. Ik zeg: “We kunnen de eieren ook buiten verven.” Concessie, maar het kan, waarom niet?

Vorig jaar zat ik alleen met de kinderen aan tafel. Ze joegen er in snel tempo een stuk of tien eieren doorheen. Ze mochten ze niet opeten, ik moest dat in de gaten houden. Hun eieren zagen er dynamisch uit. Ik verfde langdurig een zonsopkomst. Met zingende vogels. En veel felgroen gras.

“We kunnen toch een jaar overslaan. Of bij de drogist van die kleurdingen kopen. Van die rondjes. Gooi je met de eieren in kokend water. Krijgen ze een kleurtje. Hé, we moeten ons insmeren als we lang in de zon blijven. Thomas, jij ook iets op je hoofd alsjeblieft.”

Waarom ik het wil, weet ik niet. Geverfde eieren veroorzaken weinig. Ja, iemand zegt “Leuk” of zoiets. Van die schrale vreugde die een beetje doodloopt.

Gisteren stond bij de supermarkt een dikke man in een paashaaspak. Hij deelde folders en chocolade eitjes uit. Ben er onderhand van hersteld, maar heb er niets van geleerd. Ja, dat het natuurlijk om iets anders gaat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Columns