Archieffoto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto ter illustratie. © ANP / AFP

Het irriteert me echt dat ik van alles zie zonder precies te weten wat ik zie

columnNiet dagelijks, maar vaak zeg ik tegen mezelf: ,,Kom op, verdiep je nou eens wat meer in de natuur!” Ik zeg dit chagrijnig, want het irriteert me echt dat ik van alles zie, en gráág zie, zonder precies te weten wat ik zie. Ik bedoel: hoe zit het met wat daar gebeurt?

2 reacties

 • Bets Hermsen

  2 maanden geleden
  Vraag Is het juist om te zeggen: Ik irriteer me.....? Antwoord volgens http://taaladvies.net; Nee. Correct is: Ik erger me aan....( zijn slordigheid) of Zijn slordigheid irriteert me
 • R Sempel

  2 maanden geleden
  Er zit duidelijk een verschil tussen een mannetjes zwaan en een vrouwtjes zwaan. Een mannetjes zwaan is groter en forser dan het vrouwtje. Wanneer er jongen zijn is het mannetje meestal de waakhond.
 1. Elkaar kussen ter begroeting stelt gelukkig weer wat voor
  PREMIUM
  Column

  Elkaar kussen ter begroeting stelt gelukkig weer wat voor

  Prettig is het nergens heen en mijmerend door de zachte herfst te lopen. In de verte nadert een vage kennis die ik het liefst uit de weg ga. Graag zou ik een hoek omslaan, maar die is er niet. Ze komt met fladderende gebaren op me af. Ze ziet er altijd uit alsof ze naar een ontzettend artistiek carnaval gaat. Als we oog in oog met elkaar staan en ik iets wil zeggen, want dat doe je dan toch, deinst ze geschrokken achteruit: ,,Nee, niet kussen! Ik ben snipverkouden!” Ik wilde haar helemaal niet kussen, nooit gedaan trouwens, ook geen behoefte aan.