Alexander Pechtold spreekt demonstrerende rijschoolhouders toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander Pechtold spreekt demonstrerende rijschoolhouders toe. © Hollandse Hoogte / ANP

Het pilletje was zo kalmerend dat het me allemaal niets meer kon schelen

column thomas verbogtKan het niet helpen, maar altijd als ik de heer Pechtold in zijn hoedanigheid van directeur van het CBR zie, heb ik met hem te doen. Raspoliticus, geestrijk, vaak ook geestig en dan ineens toe aan ‘een nieuwe uitdaging’ en vervolgens dat saaie baantje bij die rijbewijzenorganisatie, hoewel hij verbaasd zal ontkennen dat het saai is.

 1. De bedoeling is dat de man ergens uitstapt en dan hard naar huis fietst
  PREMIUM
  column thomas verbogt

  De bedoeling is dat de man ergens uitstapt en dan hard naar huis fietst

  Nieuw woord geleerd! Kwam het tegen in een interview met Wouter Bos, lang geleden PvdA-leider en daarna hoog in van alles. Hij is voorzitter geworden van de wielerbond KNWU, niet omdat hij veel van wielrennen weet, maar omdat hij ‘de boel’ goed bij elkaar kan houden. Dat moet in de politiek ook, zegt hij. Merken we de laatste maanden weinig van, maar Wouter Bos is qua politiek van een andere tijd.
 2. Goed idee om voortaan het voorbeeld van Gerri Eickhof te volgen: Sapperdeflap!
  PREMIUM
  Column Thomas Verbogt

  Goed idee om voortaan het voorbeeld van Gerri Eickhof te volgen: Sapperde­flap!

  Mooi moment tijdens het achtuurjournaal van woensdag. Duurde helaas kort, maar kon niet anders. Aan de orde was een verontrustend onderwerp: ten gevolge van de klimaatverandering verandert ook het uiterlijk van sommige dieren. Een bioloog legde dat uit aan de hand van een vogel uit Siberië. Interviewer was Gerri Eickhof die altijd een onontkoombare manier van informeren heeft, wat alleen maar te prijzen valt.

Columns