Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Ik denk dat Bob en Miranda helemaal geen Bob en Miranda heten

column thomas verbogtIn de supermarkt hangt boven de tomaten een foto van een man en een vrouw. Ze lachen en zwaaien naar ons met bedauwde vingers. Daaronder staat dat het Bob en Miranda zijn, uit Hindeloopen, en dat ze de tomaten speciaal voor deze supermarkt, speciaal voor ons hebben laten groeien. 

Dat laatste staat er iets anders, maar ik probeer het zo te onthouden. Er wordt ook nog gemeld dat Bob en Miranda van eerlijke kwaliteit houden. Heb ik hier last van? Nee, ik denk wel iets, maar weet niet wat. Heb ik vaker.

Quote

Ik vraag me af of ik de tomaten ook gekocht zou hebben als er niet bij stond dat ze van Bob en Miranda waren

  1. Ik dacht: ik weet het zo net nog niet of deze jongen drie weken puur gaat genieten
    PREMIUM
    column Thomas Verbogt

    Ik dacht: ik weet het zo net nog niet of deze jongen drie weken puur gaat genieten

    Als een man het over zichzelf heeft als ‘deze jongen’, ben ik een beetje op mijn hoede. Had ik een tijdje terug nog niet, is iets van de laatste jaren. ‘Deze jongen’ is niet zo erg als ‘ondergetekende’, maar het komt in de buurt. Een vrouw hoor ik het nooit over ‘dit meisje’ hebben: ,,En dan gaat dit meisje eens een hele avond niets doen.” Raar, maar ik zou er trouwens minder last van hebben. Of last, nou ja, lást is een wat te groot woord. Wat ik al zei: ik voel lichte waakzaamheid.

Columns