Ik heb de Zwitsers altijd veel te keurig gevonden om echt gelukkig te zijn

ColumnNiet altijd besef ik enorm dat ik op het Noordelijk halfrond woon. Maar vandaag wel, want zojuist zocht ik op hoe laat het lente werd of wordt. En op het Noordelijk halfrond is dat een ander moment dan op het Zuidelijk. Ja, het was even een schok toen ik las dat de lente gisteren al begon! 

Niet dat het erg is, de lente kan niet vroeg genoeg beginnen, maar ik ben zo gewend aan 21 maart, lente. Zo zit die dag in mijn geheugen. Dat niet alleen: als ik me erop concentreer, hoop ik het te merken: nú is de winter voorbij, het jaar gaat veránderen.

 1. ‘We vinden het fijn als we kunnen lachen, maar dat is u wel toevertrouwd’
  PREMIUM
  column Thomas Verbogt

  ‘We vinden het fijn als we kunnen lachen, maar dat is u wel toever­trouwd’

  In mijn directe omgeving leest niemand Libelle. Ik geloof niet uit principe, maar men komt er niet toe. Daarom kan ik het ook niet hebben over de 85ste verjaardag van het tijdschrift dat het nog steeds goed doet, beter dan Margriet. Ik las vorige week een interview met de hoofdredacteur van Libelle, Hilmar Mulder, en die zei dat de Libelle-lezer iets vlotter is dan die van Margriet. Zelf houd ik van vlot.
 2. Hè lekker, komende tijd geen lichaamsvet, geen Brexit en geen majoor meer, meer ruimte voor lente!
  PREMIUM
  column

  Hè lekker, komende tijd geen lichaams­vet, geen Brexit en geen majoor meer, meer ruimte voor lente!

  Een verhelderende ervaring: ik zit boven een artikel over lichaamsvet en ineens merk ik dat ik niet meer weet wat ik aan het lezen ben. Het stuk is geschreven met het oog op de naderende zomer. In de zomer kijken we anders naar elkaar en zien we scherper wie te zwaar is en wie niet. De verhelderende ervaring is dat ik het inzicht krijg hier voorlopig maar even niets meer over te gaan lezen.

Columns