Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Joost Hoving

Ik hoef geen date, maar dat wil nog niet zeggen dat ik de beste versie van mezelf verborgen wil houden

column thomas verbogtHet lag voor de hand dat er vrijdag veel te melden viel over de relatiebranche. Valentijnsdag immers. Ik kon mijn gedachten er niet zo bijhouden, maar ik heb dan ook makkelijk praten, ik ben er niet op uit.

Eén interview las ik wat aandachtiger, met een man die een instelling beheert die Mens & Relatie heet. Hij brengt mensen bij elkaar en gaat daarbij niet over één nacht ijs.

Het is vaak een kwestie van afremmen. Hij adviseert bijvoorbeeld een vrouw niet bij de eerste afspraak al over een kinderwens te beginnen, omdat veel mannen daar een beetje van schrikken. Wel vindt hij dat zijn klanten die op date gaan ‘de beste versie van zichzelf’ moeten tonen. 

Quote

De relatiedes­kun­di­ge zegt dat het belangrijk is tijdens die eerste keer vooral wat geintjes te maken

  1. In al die bibliotheken gebeurt alles, hoe klein en onvolledig ook
    PREMIUM
    Column Thomas Verbogt

    In al die bibliothe­ken gebeurt alles, hoe klein en onvolledig ook

    Neem een gewone donderdag – nee, fout begin, niets is gewoon: neem een doordeweekse, zo’n enórm doordeweekse donderdag in een kleine plaats ver weg in het noorden of zuiden van het land, of hier in de buurt. Zo nu en dan moet ik er zijn, in de bibliotheek, vanwege de boeken die ik schrijf of deze columns, om er iets over te vertellen of fragmenten eruit voor te lezen. Doe ik graag.

Columns