Volledig scherm
PREMIUM

Ik moest tegen de planten praten, zei ze toen ze wegging; deed zij ook altijd

column Thomas VerbogtLucht het me op, het artikel waarin staat dat planten geen bewustzijn hebben? Al héél lang ontzettend zorgvuldig onderzocht door wetenschappers, maar nu weten ze het zeker. Ze weten qua planten niet álles zeker, maar dit wel: geen bewustzijn. Maar lucht het me op? Ja en nee.

Ooit wisten veel mensen, ook deskundigen, zeker dat je tegen kamerplanten moest praten om ze lekker gezond te houden. Dus terwijl je water geeft ook iets hartelijks zeggen: ,,Kom op, joh, laat de boel niet zo hangen. Doe ik toch ook niet. En kijk eens naar buiten! Prachtig zomerweer toch?”

  1. Zoeken naar een kleine sensatie in de wachtkamer
    PREMIUM
    Column

    Zoeken naar een kleine sensatie in de wachtkamer

    Het openbare leven speelt in ons leven een belangrijke rol. Zelf heb ik de neiging me zoveel mogelijk in het niet-openbare leven op te houden, want daar gebeurt ook genoeg, maar dat kan niet altijd. In het openbare leven zijn wachtkamers in ziekenhuizen en het openbaar vervoer het meest openbaar. Stadsparken natuurlijk ook, voetbalstadions en winkelcentra, maar dat zijn toch andere plekken voor openbaar leven dan een wachtkamer of het streekvervoer. Heeft ook te maken met vrijwilligheid en plezier. Daarvan is in een wachtkamer geen sprake. Je zit daar omdat het moet of dringend wenselijk is.

Columns