Volledig scherm
PREMIUM
illustratie gemeenteraad politiek overleg microfoon © Thinkstock

Ik vind het raar dat iemand die een paar maanden geleden gekozen werd, nu al is geroyeerd

column thomas verbogtAan de meeste voorzitters is te zien dat ze voorzitters zijn: zelfverzekerde gelaatsuitdrukking, kernachtige gebaren en vastberaden tred, vrouwen iets sneller dan mannen – waarom dat laatste zo is, weet ik niet. Ik noteer dit met lichte jaloezie, want ik ben nooit gevraagd voor die functie. 

Ja, één keer, maar toen hield ik er na een vergadering mee op, omdat ik me verveelde.

De voorzitter van de Partij voor de Dieren is geroyeerd. Is nogal wat: geroyeerd. Het partijbestuur heeft dat gedaan, omdat hij de partij in de media beschadigde ‘door onder andere zijn persoonlijke opvattingen te uiten’.

O ja, daarom verveelde ik me toen ik één vergadering voorzitter was: ik moest mijn persoonlijke opvattingen voor me houden. 

 1. Aan haar rechterschouder hangt een tas. De pumps kunnen daar makkelijk in
  PREMIUM
  column thomas verbogt

  Aan haar rechter­schou­der hangt een tas. De pumps kunnen daar makkelijk in

  Graag begin ik met: Het is stil op straat. Het is stil op straat, het begin van een herfstdag van topkwaliteit. Die dag moet nog op gang komen, maar er is al wat goud in de lucht te zien. Het ruikt naar november, niet vreemd natuurlijk, want het is november. Ieder jaar fascineert me die geur die ik nauwelijks kan omschrijven. Heeft met kaler wordende bomen te maken en de winter in de verte.
 2. Dan denk je dus dat je goed bezig bent, maar bewerkstellig je sportief een vroegtijdige dood
  PREMIUM

  Dan denk je dus dat je goed bezig bent, maar bewerkstel­lig je sportief een vroegtijdi­ge dood

  Terwijl ik in alle vroegte naar de fitnessclub loop, denk ik na over een bericht dat ik zojuist las. Nou ja, in alle vroegte, het is kwart voor 8, maar soms vind ik dat vroeg. Zeker na wat ik zojuist las. Het ging over sportbeoefening. Je kunt een paar week per week hardlopen, maar als je het alleen op zaterdagochtend doet, en dan ook nog heel kalm aan, maakt dat niet veel uit. Het effect is hetzelfde. In het eerste geval ga je ook eerder dood en dat is waarschijnlijk niet de bedoeling.

Columns