Volledig scherm
PREMIUM
Dionne Stax. © ANP Kippa

‘Ik wil niet beweren dat Dionne erg nieuws minder erg maakte, maar zoiets is het wel’

columnKlaar zijn voor een nieuwe stap – natuurlijk denk ik daar af en toe over na, nu weer, nu ik lees dat Dionne Stax de NOS verlaat en naar de AvroTros gaat. Daar zal ze het programma DNA Onbekend presenteren. Ken ik niet, maar dat zegt niets. Normaal ben ik helemaal niet in dat soort overstappen geïnteresseerd. 

Ik denk dan altijd: wie zien het wel. Maar nu vind ik het jammer, wat niets zegt over het programma DNA Onbekend.

Ik wil niet beweren dat ze in het Journaal erg nieuws minder erg maakte, maar zoiets is het wel. Het kwam hoe dan ook minder rauw aan. Misschien moet érg nieuws ook écht erg zijn, omdat je dan snapt in wat voor wereld we leven, maar als je daar lang bij stilstaat, blijf je verbijsterd en versteend in je stoel zitten.

Dionne Stax gaf je steevast het gevoel dat je nog hoop mocht hebben op betere tijden. Soms was het alsof ze zich voor het nieuws verontschuldigde. Als ze een verkiezingsavond presenteerde, wist je ook zeker dat een beroerde uitslag niet aan jou lag.

  1. Ik dacht: ik weet het zo net nog niet of deze jongen drie weken puur gaat genieten
    PREMIUM
    column Thomas Verbogt

    Ik dacht: ik weet het zo net nog niet of deze jongen drie weken puur gaat genieten

    Als een man het over zichzelf heeft als ‘deze jongen’, ben ik een beetje op mijn hoede. Had ik een tijdje terug nog niet, is iets van de laatste jaren. ‘Deze jongen’ is niet zo erg als ‘ondergetekende’, maar het komt in de buurt. Een vrouw hoor ik het nooit over ‘dit meisje’ hebben: ,,En dan gaat dit meisje eens een hele avond niets doen.” Raar, maar ik zou er trouwens minder last van hebben. Of last, nou ja, lást is een wat te groot woord. Wat ik al zei: ik voel lichte waakzaamheid.

Columns