Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Roos Koole

‘In mijn studententijd leefde ik ongeveer geheel op de pof’

column thomas verbogtWie kent het niet: op de pof bestellen? Misschien is dit geen goede vraag, want zijn inderdaad veel mensen die het niet kennen. En ik merk dat wanneer je de vraag opschrijft ‘pof’ ineens een grappig woord wordt. ,,Wat ben je aan het doen?” ,,Nu? Ik ben op de pof bezig!”

Als je op de pof bestelt, ben je financieel kwetsbaar. Minister Hoekstra van Financiën wil die mensen beschermen, de financieel kwetsbaren. 

Wie is er niet financieel kwetsbaar? In mijn omgeving ken ik er twee, maar bijna iedereen heeft zo nu en dan toch last van financiële kwetsbaarheid? En niet altijd zijn we het zelf schuld.

Quote

Ik geloof dat ik het heel vervullend vond zelf uit te maken hoe ik met mijn kwetsbaar­heid omging

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In al die bibliotheken gebeurt alles, hoe klein en onvolledig ook
    PREMIUM
    Column Thomas Verbogt

    In al die bibliothe­ken gebeurt alles, hoe klein en onvolledig ook

    Neem een gewone donderdag – nee, fout begin, niets is gewoon: neem een doordeweekse, zo’n enórm doordeweekse donderdag in een kleine plaats ver weg in het noorden of zuiden van het land, of hier in de buurt. Zo nu en dan moet ik er zijn, in de bibliotheek, vanwege de boeken die ik schrijf of deze columns, om er iets over te vertellen of fragmenten eruit voor te lezen. Doe ik graag.

Columns